Sari direct la conținut

Incident cu un avion C-27J Spartan al Armatei Române: Un motor s-a defectat în zbor

HotNews.ro
Avion MApN C-27J Spartan, Foto: MApN
Avion MApN C-27J Spartan, Foto: MApN

O aeronavă militară C-27J Spartan a suferit o avarie în timpul unui zbor luni dimineață. Potrivit MApN echipajul aeronavei C-27J Spartan, care efectua zbor de rutină pe traiectul Câmpia Turzii – Otopeni, a raportat o semnalizare la bord cu privire la funcționarea defectuoasă a motorului stâng.

  • „Luni, 24 iulie, în jurul orei 07.30, echipajul unei aeronave C-27J Spartan, care efectua zbor de rutină pe traiectul Câmpia Turzii – Otopeni, a raportat o semnalizare la bord cu privire la funcționarea defectuoasă a motorului stâng.
  • Echipajul a aplicat procedurile standard prevăzute pentru această situație în normele de exploatare a aeronavei, oprind motorul stâng. Aeronava a aterizat în siguranță pe aeroportul de destinație, Otopeni, în jurul orei 8, fără a fi declarată situație de urgență și fără a fi nevoie de intervenția echipajelor specializate de la sol”, transmite MApN.

La bordul aeronavei se aflau 7 militari – 3 membri ai echipajului și 4 pasageri, care au aterizat fără probleme, transmite instituția.

„În conformitate cu procedurile în vigoare, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a numit o comisie de cercetare a acestui eveniment de zbor, pentru a stabili cauzele producerii acestuia”, mai notează MApN.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro