Insula Lacul Morii intră în reamenajare. Cum va arăta spațiul după modernizare – FOTO

Insula Lacul Morii din Capitală este, de miercuri, închisă pentru lucrări de amenajare, anunță Primăria Sectorului 6 care dă detalii despre cum va arăta spațiul ce în ultimii ani a găzduit mai multe evenimente.
Șantierul se presupune a dura 15 luni de la începere, iar suma proiectului este de aproape 60 de milioane de lei. Proiectul presupune adăugarea spațiilor verzi, o poiană pentru evenimente și pontoane pentru sporturi nautice, conform primarului Ciprian Ciucu într-un comunicat pe Facebook.
Valoarea proiectului este de aproape 60 de milioane de lei, peste 85% din sumă putând fi accesată din fonduri europene nerambursabile.
„Lucrările vor dura 15 luni, vor costa 58,9 milioane de lei, dar sunt mari șanse să le facem cu bani europeni nerambursabili. Ieri, în Consiliul Local, a fost aprobată depunerea unei cereri de finanțare de 49,3 milioane de lei, prin Programul Regional București-Ilfov 2021-2027”, spune edilul de la sectorul 6.
Cum va arăta Insula Lacul Morii după reabilitare
Insula care a găzduit timp de doi ani consecutivi festivalul „West Side Hallo Fest” va fi reabilitată „mai atractiv și mai fain decât Herăstrău”, anunță primarul Ciprian Ciucu pe Facebook.
„Zona va fi transformată, lacul va căpăta un aspect natural (acum are un aspect industrial), insula va fi amenajată pentru plajă, activități culturale și va avea mulți arbori și parțial va fi adusă la nivelul apei, ca sa ne putem bucura de apă. Vor fi salvamari, pontoanele vor fi amenajate pentru sporturi nautice fără motor și locul va primi multă viață”, spune Ciucu.







Amenajările la dig, abia după ce vor exista bani în buget
Primarul anunță că proiectul este împărțit în două faze: insula principală și zona digului. Pentru cea de-a doua fază a construcției, anunță că va începe șantierul odată ce va avea bani în bugetul local.
„Suntem gata să începem și faza II, zona de-a lungul digului, dar momentan nu dăm drumul la lucrări pentru că nu stăm foarte bine cu bugetul. Nu vreau sa începem șantiere care să depășească termenul asumat de execuție și să le ținem deschise. Când vom asigura banii, îi vom da drumul, estimez ca se va întâmpla pe parcursul acestui an.”
Lacul Morii este un lac de acumulare artificial și a fost construit în perioada comunistă pentru a împiedica râul Dâmbovița să se reverse în București.