Sari direct la conținut

Întâlnire între liderii PNL și USR, săptămâna viitoare. Elena Lasconi: „Nu simt că putem merge într-o alianță. E nevoie de o igienizare în PNL”

HotNews.ro
Întâlnire între liderii PNL și USR, săptămâna viitoare. Elena Lasconi: „Nu simt că putem merge într-o alianță. E nevoie de o igienizare în PNL”
Elena Lasconi Foto: Inquam Photos - Octav Ganea

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat, luni seară, la Digi 24, că în această săptămână va discuta cu reprezentanţii PNL. Ea crede că liberalii ar trebui să facă ”puţină curăţenie, igienizare” în interiorul formaţiunii şi nu consideră că în acest moment se poate discuta despre o alianţă între PNL şi USR, transmite News.ro.

Lasconi anunţă că va discuta în această săptămână cu liberalii.

”Săptămâna asta, în mod cert voi discuta cu reprezentanţi ai PNL, dar PNL-ul ar trebui să îşi facă puţină curăţenie şi, aşa cum ziceam eu, igienizare, pentru că acum nu se pot detaşa de PSD. Dar ştiu că în interiorul PNL-ului există oameni care ştiu că asta nu este calea bună nici pentru ei, nici pentru ţară”, a mai declarat preşedintele USR, explicând că se duce la discuţii pentru a vedea ”ce doreşte domnul Ciucă”.

Întrebată cu ce mandat merge la discuţii din partea colegilor de partid, Elena Lasconi a afirmat: ”Eu o să ascult. Eu nu am să mă duc cu nişte idei, cu nişte scenarii pe care mi le imaginez. O să ascult, să vedem ce are de spus, dar în momentul ăsta nu simt că putem merge într-o alianţă. V-am spus e nevoie de o igienizare în PNL. Nu se pot detaşa”.

Invitată să comenteze datele din sondaje care nu-i dau șanse mari să intre în turul II al alegerilor prezidențiale, Lasconi a răspuns: „Aşa cum am spus-o de foarte multe ori, nu cred în sondaje. Cred în ceea ce fac şi cred în faptele mele şi, cel mai important, cred în români, pentru că aici nu e vorba de cine face un sondaj, este vorba de votul românilor. Şi românii sunt inteligenţi”.

INTERVIURILE HotNews.ro