Sari direct la conținut

Întâlnirea lui Boloș cu experții contabili: Se vor face analize și va fi îmbunătățită legislația

HotNews.ro
Marcel Boloș, Foto: Inquam Photos / George Calin
Marcel Boloș, Foto: Inquam Photos / George Calin

A fost tensionată întâlnirea dintre contabilii care au protestat luni și conducerea Ministerului Finanțelor, spun oamenii care au participat la discuții. „La e-TVA există deschiderea pentru analiză”, a declarat Adrian Bența, consultant fiscal, care a participat la întâlnirea de la Ministerul Finanțelor.

Ministerul Finanțelor va face în luna septembrie o analiza pentru a vedea dacă sunt diferențe mari la deconturile precompletate.

Potrivit lui Bența, în ceea ce privește schimbarea caselor de marcat, Ministerul analizează aplicarea unui credit fiscal.

Din discuțiile de la sediul Ministerului a reieșit că deficitul fiscal „va genera acte normative”, astfel încât noțiunea de predictibilitate fiscală va rămâne doar o dorință, spun participanții la întâlnire.

Ceilalți contabili cu care HotNews.ro a discutat au afirmat că deși Ministerul Finanțelor dorește o schimbare la e-Factura B2C prim care să nu fie asociat CNP cu persoana, e destul de complicat ca un asemenea mecanism să fie pus în practică.

În cadrul discuțiilor, a mai precizat consultantul fiscal Adrian Bența, nu s-a pus problema vreunei modificări ci îmbunătățirea actelor normative.

În termen de două zile, contabilii vor veni cu o serie de propuneri de modificări la Comisia de debirocratizare.

Reamintim că economişti, contabili şi antreprenori organizează, luni, la Bucureşti, un protest pentru a atrage atenţia asupra a ceea ce ei numesc ”teroare fiscală” şi măsuri adoptate fără consultare publică, cu impact major asupra întregii societăţi. Manifestarea, intitulată ”Fără haos în legislaţia fiscală”, a avut loc în intervalul 08.30 – 13.00.

INTERVIURILE HotNews.ro