Sari direct la conținut

​INTERACTIV Cum s-a schimbat votul românilor în cinci ani? De la bătălia Ponta – Iohannis din 2014, la înfrângerea categorică a Vioricăi Dăncilă în 2019

HotNews.ro
Alegerile prezidentiale pe localitati - 2019 vs 2014, Foto: Hotnews
Alegerile prezidentiale pe localitati - 2019 vs 2014, Foto: Hotnews

​În 2014, după turul II al alegerilor prezidențiale, Victor Ponta, candidatul PSD, pierdea cursa cu Klaus Iohannis, dar obținea victoria în aproape 1800 de orașe și comune din țară, impunându-se categoric în foarte multe localități din Oltenia, Muntenia și Moldova. Cinci ani mai târziu și Viorica Dăncilă, candidatul PSD, pierdea categoric în fața lui Klaus Iohannis care a reușit să se impună în foarte multe localități din Muntenia și Moldova, zone „roșii” până nu demult. Schimbarea de culoare a localităților din țară după votul majoritar între cele două alegeri prezidențiale este semnificativă, iar HotNews.ro a realizat o aplicație interactivă prin care utilizatorii pot compara rapid hărțile celor două Românii și pot consulta rezultatele înregistrate în fiecare oraș și comună atât în 2019, cât și în 2014.

INTERACTIV – Rezultate alegeri prezidențiale 2019 (Turul 2) pe UAT-uri – 2019 vs 2014.

>> Click pe comune/orașe pentru a afla câte voturi și ce procentaj a obținut fiecare dintre candidați (informații disponibile în tab-ul „Data” pe mobil).

>> Mută cursorul vertical (linia) în stânga și în dreapta pentru a vedea fiecare hartă în parte. Prezidențiale 2019 (stânga) vs Prezidențiale 2014 (dreapta).

>> Folosește mouse-ul sau butoanele + și – pentru a schimba nivelul zoom-ului pe hartă. Pe mobil funcționează „pinch-to-zoom”.

>> Închide legenda cu butonul „^” de dedesubt pentru a vedea comparația mai bine (desktop).

Vrei să vezi aplicația interactivă mare? Click aici (se deschide în tab separat)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro