Sari direct la conținut

INTERVIU Mikolaj Dowgielewicz: Polonia vrea sa isi raspandeasca optimismul

HotNews.ro
Mikolaj Dowgielewicz, Foto: europarl.ro
Mikolaj Dowgielewicz, Foto: europarl.ro

„Perspectiva adusa de Polonia poate fi foarte utila UE. Suntem in afara zonei euro, in schimb beneficiem de pe urma pietei unice si ne-am dezvoltat datorita UE”, declara secretarul de stat polonez pentru afaceri europene, Mikolaj Dowgielewicz. Concentrandu-se asupra subiectelor de natura economica si asupra consolidarii comunitatii politice, Dowgielewicz spune ca a venit momentul sa privim partea buna a lucrurilor.

Rep: Presa din Europa vorbeste adesea despre valul polonez de euro-entuziasm. Poate acesta stimula spiritul european in interiorul UE?

Mikołaj Dowgielewicz: Cred ca da. in ultimii 20 de ani, Polonia a inregistrat un mare succes, atat in domeniul economic cat si in aria politica. Am trecut printr-o transformare uimitoare. Nu a fost un proces usor, intrucat a solicitat in permanenta sacrificii si luarea unor decizii dificile. Poate acest succes de natura economica le va arata europenilor ca exista o luminita la capatul tunelului, chiar si in mijlocul acestei crize profunde. in plus, le poate arata cetatenilor ca reformele stricte pot sa aduca si beneficii reale.

Interviu integral pe EurActiv.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro