Sari direct la conținut

Ionuț Moșteanu: Dacian Cioloş rămâne în partid

HotNews.ro
Ionut Moșteanu, deputat USR-PLUS, Foto: Hotnews
Ionut Moșteanu, deputat USR-PLUS, Foto: Hotnews

Dacian Cioloș, care luni și-a anunțat colegii că va demisiona de la conducerea USR, va rămâne în partid, a declarat purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Moşteanu.

  • „E un moment complicat, dificil pentru partid şi îmi pare rău că s-a ajuns aici atât de repede după congresul de anul trecut şi alegerea preşedintelui. Am încredere în înţelepciunea colegilor mei. E important în momentele acestea să rămânem uniţi. Partidul are încă multe de spus”, a spus pentru Antena 3, conform Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al USR a menţionat că Dacian Cioloş va rămâne în partid:

  • „Dacian Cioloş rămâne în partid. A făcut foarte multe pentru politica din România, pentru politica europeană şi va face multe în continuare, cu siguranţă. (…)
  • Dacian Cioloş ne-a confirmat acest lucru, că va depune eforturi pentru a ţine partidul unit şi am încredere în acest lucru. (…) Dacian Cioloş şi-a depus mandatul de preşedinte.
  • Chiar a spus că rămâne în partid şi că face apel către colegi să rămânem uniţi”.

Potrivit acestuia, propunerea făcută de Dacian Cioloş privind constituirea unor comisii din care să facă parte şi reprezentanţi ai societăţii civile nu era în concordanţă cu prevederile statutului actual.

  • „Nu au fost propuse nume şi nici măcar modul detaliat de constituire a acestor comisii. (…) Această propunere excede baza statutară după care funcţionează USR. În USR, deciziile sunt luate de organele statutare: Birou Naţional, Comitet Politic, Congres.
  • Nu am respins nicio secundă consultarea cu societatea civilă şi specialiştii sectoriali (…), dar deciziile vor fi luate de forurile statutare. (…) Dacă formalizezi o astfel de comisie, din afara partidului, în momentul în care face nişte propuneri şi partidul le respinge, deja creează o mare problemă şi o mare animozitate”, a arătat el.

Reamintim că luni Biroul Național al USR – dominat de echipa lui Dan Barna – a respins noul program de reforme în partid propus de Dacian Cioloș, de care actualul președinte al USR a condiționat rămânerea la șefia partidului. Pentru proiectul lui Cioloș au votat 11 din cei 25 de membri ai conducerii partidului.

Cătălin Drulă va asigura conducerea interimară a USR.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro