Sari direct la conținut

Ionuț Moșteanu: „Este exclus ca USR să-l susțină pe Ciucă la prezidențiale/ Am părea schizofrenici”

HotNews.ro
Ionut Mosteanu, USR, Foto: USR
Ionut Mosteanu, USR, Foto: USR

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a declarat marţi că este exclus ca USR că îl susţină pe liderul PNL Nicolae Ciucă la alegerile prezidenţiale, câtă vreme acesta este aliat al PSD. „Totuşi, suntem oameni cu mintea la noi”, a afirmat Moşteanu, citat de News.ro.

„PNL înţeleg că a decis şi candidatul este Ciucă. Dacă mă întrebaţi pe mine, Ionuţ Moşteanu, acum, e exclus ca USR că îl susţină pe Ciucă. Treaba PNL-ului ce va face. (..) În momentul în care PNL este împreună cu PSD la guvernare, am părea schizofrenici să mergem să susţinem candidatul PNL. Totuşi, suntem oameni cu mintea la noi”, a spus Ionuţ Moşteanu într-o conferinţă de presă, întrebat dacă USR ar putea să susţină candidatul PNL la alegerile prezidenţiale din toamnă.

El a precizat că „pe PNL pare că i-a costat foarte mult această îmbrăţişare a cobrei PSD”.

„Pentru trei, patru locuri de europarlamentari în plus, pe listele comune, Falcă, Virgil Popescu, Hava şi cine mai sunt acolo, la final, au pierdut șase consilii judeţene şi câteva oraşe mari pe care le controlau de ani de zile”, a subliniat Moşteanu.

„Toată lumea pare că vorbeşte despre USR, dar este important să vă uitaţi şi la PNL. Șase consilii judeţene pierdute de un partid la o singură rundă de alegeri, mie mi se pare un dezastru, dar acolo la domnul general pare că e linişte şi veselie, deşi tehnic s-au dus în cap, au cedat aceste consilii judeţene doar pentru câteva locuri călduţe de europarlamentari”, a mai comentat reprezentantul USR.

Cătălin Drulă, care luni a anunțat că demisionează de la conducerea USR în urma rezultatului „sub așteptări” obținut de partid la alegerile din 9 iunie, a anunțat că marți va propune Biroului Național organizarea alegerilor pentru următorul președinte al USR în perioada 24-28 iunie, iar în 28 iunie îi va preda mandatul noului președinte al USR.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro