Sari direct la conținut

Irlanda anunță că va cumpăra un milion de doze de vaccin anti-Covid din România

HotNews.ro
Vaccinuri Pfizer, Foto: Stephan Schulz / AFP / Profimedia
Vaccinuri Pfizer, Foto: Stephan Schulz / AFP / Profimedia

Irlanda a convenit în principiu să cumpere un milion de doze de vaccin anti-Covid-19 din România, a declarat vineri un purtător de cuvânt al guvernului irlandez, la numai câteva zile după ce România a vândut Danemarcei alte circa un milion de doze de vaccin din surplusul său, relatează agenţia Reuters, citată de Agerpres.

Dozele de vaccin disponibile depăşesc cu mult cererea de vaccinare din partea populaţiei în România, unde reticenţa faţă de vaccin se răspândeşte din cauza neîncrederii înrădăcinate în instituţiile statului, campaniilor de dezinformare şi lipsei de conştientizare în rândul publicului, menţionează agenţia de presă Reuters.

Premierul irlandez Micheál Martin „a avut o discuţie bună în această dimineaţă cu preşedintele României, Klaus Iohannis, şi ei au convenit în principiu asupra achiziţiei unui milion de vaccinuri”, a declarat purtătorul de cuvânt citat. „Acest proces (de achiziţie – n.r.) continuă şi nu a fost încă finalizat”, a adăugat reprezentantul guvernului de la Dublin.

Irlanda are în prezent una dintre cele mai ridicate rate de vaccinare anti-Covid-19 din Europa. Circa 45% din populaţia sa adultă de 3,8 milioane de persoane a fost vaccinată cu schema completă şi 65% cel puţin cu prima doză.

Guvernul irlandez speră că decizia sa de accelerarea a vaccinării tinerilor va încetini răspândirea variantei Delta foarte contagioase a coronavirusului şi va permite o redeschidere a economiei aflată în întârziere.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro