Sari direct la conținut

Isabelle Huppert va prezida juriul Festivalului de la Cannes

HotNews.ro

Dupa Sean Penn anul trecut, in 2009 un alt actor va fi presedintele juriului celui mai prestigios festival de film din lume. Isabelle Huppert, muza lui Claude Chabrol, a fost de doua ori premiata la Cannes, in 1978 si 2001.

Isabelle Huppert a declarat dupa aflarea vestii: „Am o lunga relatie cu Cannes-ul, iar aceasta viitoare prezenta a mea va pecetlui definitiv dragostea pentru acest festival si pentru cinematografia mondiala. Cannes-ul este o poarta deschisa catre toate ideile novatoare ale lumii si sunt fericita ca voi fi un spectator privilegiat al acestora.”

Nascuta in 1953, actrita franceza a fost distinsa de doua ori cu premii de interpretare pe Croazeta, prima oara pentru „Violette Noziere” (regia- Claude Chabrol, 1978), a doua oara pentru ” La Pianiste” (regia- Michael Haneke, 2001).

In schimb, 16 filme in care a jucat au participat in Competitia Oficiala. In 1984, Isabelle Huppert a fost membra a juriului Festivalului de la Cannes. Atunci, Palme d’Or-ul a fost acordat filmului „Paris, Texas”, in regia lui Wim Wenders.

A 62-a editie a Festivalului de la Cannes are loc in acest an in perioada 13-24 mai. Ultima femeie care a prezidat juriul mare de la Cannes a fost Liv Ullman, in 2001.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro