Sari direct la conținut

Israelul a atacat o tabără de refugiați palestinieni din Cisiordania ocupată / Cinci persoane au murit

HotNews.ro
Israelul a atacat tabăra de refugiați palestinieni Nur Shams / FOTO: Imago / Alamy / Alamy / Profimedia
Israelul a atacat tabăra de refugiați palestinieni Nur Shams / FOTO: Imago / Alamy / Alamy / Profimedia

Cinci palestinieni au fost uciși după ce armata israeliană a efectuat un atac aerian asupra taberei de refugiați palestinieni Nur Shams, în nordul Cisiordaniei ocupate, relatează Reuters și AFP. 

„O aeronavă a atacat recent un centru operațional din zona Nur Shams”, se spune într-un comunicat al armatei israeliene fără alte detalii.

„Cinci morți au fost duși la spitalul guvernamental Tulkarem în urma unui bombardament al ocupației [israeliene] asupra taberei Nur Shams”, potrivit unui comunicat al Ministerului Palestinian al Sănătății.

Serviciul de presă al armatei israeliene nu a oferit detalii despre natura aeronavei folosite pentru atac, nici despre ținta vizată.

Potrivit corespondentului militar al Times of Israel și al agenției palestiniene Wafa, raidul a fost efectuat cu ajutorul unei drone.

De la începutul anului, tabăra Nur Shams a fost scena unor lupte mortale între armata israeliană și membrii diferitelor grupuri armate palestiniene.

În aprilie, 14 palestinieni au fost uciși acolo în 48 de ore în timpul unei ofensive terestre militare israeliene.

De la începutul războiului din Fâșia Gaza, declanșat de atacul fără precedent al mișcării islamiste palestiniene Hamas pe teritoriul israelian din 7 octombrie, violența a izbucnit în Cisiordania, în special în nordul acestui teritoriu ocupat de Israel din 1967 , unde grupurile armate care luptă împotriva Israelului au fost deosebit de active.

Cel puțin 646 de palestinieni au fost uciși acolo de armata israeliană, potrivit unei numărători AFP bazat pe datele oficiale palestiniene. 

Cel puțin 30 de israelieni – civili și soldați – au fost uciși de palestinieni în Ierusalim și Cisiordania în aceeași perioadă, au arătat cifrele oficiale israeliene, potrivit Reuters.

INTERVIURILE HotNews.ro