Sari direct la conținut

Israelul mută locul clasic de întâlnire a guvernului din rațiuni de securitate. Măsuri sporite de teama unor tentative de asasinat

HotNews.ro
Israelul mută locul clasic de întâlnire a guvernului din rațiuni de securitate. Măsuri sporite de teama unor tentative de asasinat
Premierul israelian Benjamin Netanyahu Foto: Julia Nikhinson / AP / Profimedia

Ședințele guvernului israelian sunt mutate din cauza tentativelor de atac asupra politicienilor și a clădirilor guvernamentale simbolice și nu vor mai avea loc într-o locație fixă, a relatat publicația israeliană Ynews citată de Times of Israel, în timp ce site-ul de știri Walla spune că decizia a fost luată ca răspuns la atacul cu dronă asupra reședinței private a lui Netanyahu din Cezareea la începutul acestei luni.

În general, reuniunile guvernului israelian aveau loc în biroul lui Netanyahu din Ierusalim sau, după izbucnirea războiului în Fâşia Gaza, la sediul armatei din Tel Aviv.

Un purtător de cuvânt a confirmat pentru EFE că nu cunoaşte locul unde se va desfăşura reuniunea de luni a guvernului.

Ulterior, postul de televiziune i24News, citând serviciul de presă al premierului israelian, a precizat că, din raţiuni de securitate, reuniunea guvernului va avea loc luni într-un complex subteran securizat şi nu la biroul prim-ministrului în Ierusalim, aşa cum se întâmplă de obicei.

În plus, potrivit Ynet, miniştrii nu vor putea să-şi aducă consilierii la reuniuni şi nici nu au voie să vină înarmaţi în noul loc.

Decizia vine după ce o dronă a fost lansată sâmbătă spre locuința premierului israelian Benjamin Netanyahu din orașul Cezareea din nordul Israelului. Nu au fost raportate victime, potrivit serviciului de ambulanță israelian, iar poliția a spus că s-au auzit explozii în Cezareea, orașul de coastă în care Netanyahu are o casă de vacanță.

Premierul israelian a acuzat atunci că Hezbollah a încercat să-i asasineze pe el şi pe soţia sa în atac şi a avertizat că astfel de acte nu vor opri războiul din Liban. 

INTERVIURILE HotNews.ro