Sari direct la conținut

Italia: Armata trimisă în apropiere de Napoli după ce sute de bulgari suspecți de Covid nu respectă izolarea

HotNews.ro
Coronavirus Italia. Soldați din Napoli în timpul carantinei, Foto: Salvatore Laporta/IPA/ Profimedia Images
Coronavirus Italia. Soldați din Napoli în timpul carantinei, Foto: Salvatore Laporta/IPA/ Profimedia Images

Armata a fost trimisă joi pentru a asigura și bloca o „zonă roșie” în apropiere de Napoli (sudul Italiei), unde aproximativ 50 de rezidenți străini infectați cu noul coronavirus au încercat să fugă din carantină, potrivit AFP.

Aproape 700 de persoane, în mare parte cetățeni bulgari, care locuiesc în Mondragone (60 km nord de Napoli, regiunea Campania) au primit luni ordine să rămână la reședința lor, după suspiciuni de infectare cu noul coronavirus, a explicat site-ul RAI.

O campanie de screening a fost lansată de autoritățile locale, iar aproximativ 50 de persoane au fost identificate ca fiind pozitive.

Joi dimineață, un grup a ieșit din cordonul de izolare pentru un marș de protest în oraș. Au fost cel puțin câteva zeci de persoane conform imaginilor difuzate de televiziunea italiană.

Poliția a intervenit pentru a-i face să se întoarcă înapoi, fără violență, dar cu momente de tensiune, iar președintele regiunii, Vincenzo de Luca, a anunțat că a chemat armata în sprijin pentru a închide zona.

Majoritatea rezidenților în cauză sunt lucrători agricoli de naționalitate bulgară, unii dintre ei aflându-se într-o situație contractuală ilegală.

Un nou focar Covid-19 a fost identificat și într-un depozit din orașul Bologna (centru), utilizat de o companie de transport și livrare, a informat joi presa locală.

Patruzeci și șase de cazuri, dintre care 44 asimptomatice, au fost descoperite în rândul personalului acestui depozit al companiei Bartolini (BRT), scrie cotidianul Resto del Cardino.

Doi șoferi sunt printre cei infectați. Depozitul a fost închis.

Prima țară afectată în afara Chinei și care a fost pentru mult timp epicentrul bolii în Europa, Italia a plătit un preț scump, cu 34.644 de decese și 239.410 de persoane infectate până la această oră, potrivit datelor oficiale.

Boala pare acum să fie sub control, cu 18 până la 30 de decese pe zi la începutul acestei săptămâni și un număr redus al contaminărilor. Cu toate acestea, două surse de contaminare au apărut la Roma în urmă cu două săptămâni, iar autoritățile sanitare au cerut ”prudență” în timp ce ”circulația virusului este încă semnificativă”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro