Sari direct la conținut

Jocurile Olimpice de la Paris. Avertismentul unui meteorolog înainte de începerea ceremoniei: „Va fi dezastru pentru aceste ore!”

HotNews.ro
Jocurile Olimpice de la Paris. Avertismentul unui meteorolog înainte de începerea ceremoniei: „Va fi dezastru pentru aceste ore!”
Jocurile Olimpice de la Paris/Profimedia

Meteorologii anunță ploi abundente în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de vineri, un meteorolog vorbind chiar despre un „dezastru” pentru ceremonia fără precedent în aer liber din inima Parisului, scrie agenția de presă Reuters. Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice va începe la ora 20:30, ora României.

Peste 300 000 de spectatori sunt așteptați pe malurile Senei atunci când atleții vor defila prin inima Parisului pe o flotilă de barje și bărci fluviale, în cadrul unei ceremonii de deschidere extravagante care va fi urmărită de o audiență globală de miliarde de persoane.

Ploi abundente sunt așteptate între 18:00 și miezul nopții de vineri, în timpul ceremoniei de 3 ore la care participă lideri mondiali și celebrități globale. Mai precis echivalentul a 15 zile de precipitații, a declarat meteorologul Patrick Marliere.

„Va fi un dezastru pentru aceste câteva ore”, a declarat Marliere, șeful meteorologului independent Agate Meteo, la radio RMC.

„Din păcate totul confirmă această tendință pentru începutul și sfârșitul acestei seri. Nu vom putea să o evităm”, a spus acesta.

Agenția de stat Meteo France se așteaptă, de asemenea, la ploi vineri seara.

„Scenariile din ultimele zile care menționau riscuri de ploi se confirmă pentru sfârșitul zilei”, se arată pe site-ul său.

Haos pe căile ferate

Jocurile Olimpice au avut un început nefericit vineri, după ce sabotorii au lovit rețeaua franceză de trenuri de mare viteză TGV într-o serie de atacuri în zori de zi în întreaga țară, provocând haos în călătorii cu câteva ore înainte de ceremonia de deschidere.

INTERVIURILE HotNews.ro