Sari direct la conținut

VIDEO Joe Biden și-a pus pe cap o șapcă roșie cu mesajul „Trump 2024”. Casa Albă explică motivul

HotNews.ro
VIDEO Joe Biden și-a pus pe cap o șapcă roșie cu mesajul „Trump 2024”. Casa Albă explică motivul
Joe Biden, cu șapca lui Donald Trump. FOTO: X/TrumpWarRoom

Joe Biden a fost provocat de un american, suporter al lui Donald Trump, să poarte șapca de campanie a candidatului republican, iar Casa Albă spune că președintele a făcut-o, într-o încercare de a promova unitatea în țară, scrie publicația The Hill.

Președintele american Joe Biden a purtat miercuri, pentru câteva secunde, una dintre șepcile roșii care au devenit marca predecesorului și adversarului său Donald Trump. Momentul a avut loc la un eveniment de comemorare a atacurilor din 11 septembrie 2001, la stația de pompieri din Shanksville, Pennsylvania, unde s-a prăbușit zborul 93 al United Airlines.

„La stația de pompieri din Shanksville, președintele Joe Biden a vorbit despre unitatea bipartizană după 11 septembrie și a spus că trebuie să ne întoarcem la ea”, a postat pe X purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Andrew Bates.

„El a dăruit o șapcă unui susținător al lui Trump, care a spus apoi că, în același spirit, (Biden) ar trebui să-și pună șapca lui Trump. El (președintele) a purtat-o pentru scurt timp”, a adăugat Bates.

Discuția dintre Biden și susținătorul lui Trump, în mijlocul mai multor adulți și copii îmbrăcați în tricouri care îl promovau pe candidatul republican, a fost închisă pentru presă, dar schimbul de replici a fost filmat din mulțime.

Biden a glumit, spunând că nu-și mai amintește numele, înainte de a semna o șapcă pe care i-a dăruit-o bărbatului cu care discuta, căruia i-a cerut în schimb șapca roșie cu „Trump 2024”. Când acesta l-a provocat să o pună pe cap, Biden a făcut-o, pentru câteva secunde, în aplauzele mulțimii.

Imaginile au devenit rapid virale, iar mulți influenceri și politicieni republicani au speculat momentul, susținând că Biden i-a trimis un mesaj Kamalei Harris.

Mai mulți comentatori au remarcat faptul că episodul a avut loc la o zi după dezbaterea prezidențială televizată între Trump și Harris, în care republicanul i-a spus adversarei sale: „Biden te urăște”.

Contul de reacție rapidă al campaniei Trump a glumit spunând că Biden și-a pus șapca pentru că „Kamala s-a descurcat rău în dezbaterea de aseară”.

În realitate, observatorii neutri consideră că Trump a avut o seară slabă, părând defensiv, nepregătit și obsedat de trecut și de nemulțumiri personale.

Trei sondaje naționale efectuate după confruntarea de pe ABC au arătat că, în medie, 57% dintre telespectatori cred că Harris a avut cea mai bună prestație la dezbatere, în vreme ce doar 34% au afirmat că Trump a ieșit învingător.

INTERVIURILE HotNews.ro