Sari direct la conținut

Kamala Harris are deja de partea sa destui delegați pentru a-și asigura nominalizarea Partidului Democrat / Ea își începe marți campania electorală într-un stat-cheie

HotNews.ro
Kamala Harris are deja de partea sa destui delegați pentru a-și asigura nominalizarea Partidului Democrat / Ea își începe marți campania electorală într-un stat-cheie
Kamala Harris - FOTO: Erin SCHAFF / AFP / Profimedia

Vicepreședintele american Kamala Harris își va face campanie marți în Wisconsin, unul dintre statele electorale cheie, pentru prima dată în calitate de candidat la președinție, după ce un număr suficient de delegați democrați s-au angajat să o susțină, deschizându-i calea pentru a fi nominalizată de Partidul Democrat, transmite Reuters.

Harris a devenit prezumtivul candidat al partidului după ce președintele Joe Biden s-a retras duminică din cursa electorală, după săptămâni de dispute în partid, în timp ce sondajele arătau că sprijinul popular în competiția împotriva rivalului republican Donald Trump se prăbușește

Kamala Harris are deja de partea sa destui delegați democrați

Luni seară, la mai puțin de 36 de ore după ce Biden a anunțat că o va susține pe Harris, aceasta și-a asigurat nominalizarea, câștigând sprijinul majorității delegaților partidului care vor decide nominalizarea, a anunțat echipa sa de campanie.

„În această seară, sunt mândră că am obținut amplul sprijin necesar pentru a deveni candidatul partidului nostru. Aștept cu nerăbdare să accept oficial nominalizarea, se va întâmpla curând”, a spus Harris într-un comunicat difuzat luni noapte.

Un sondaj neoficial realizat de Associated Press (AP) în rândul democraților a arătat că Harris are peste 2.500 de delegați, cu mult peste cei 1.976 necesari pentru a câștiga nominalizarea în următoarele săptămâni. Teoretic, delegații ar putea încă să se răzgândească, dar nimeni altcineva nu a primit vreun vot în sondajul AP și doar 54 de delegați s-au declarat indeciși.

Indicii despre modul în care îl va ataca pe Donald Trump

Deplasarea în Wisconsin oferă o altă oportunitate fostului procuror din California, în vârstă de 59 de ani, aceea de a reporni de la zero campania democraților și de a susține că este cea mai bine poziționată pentru a-l învinge pe Trump.

Harris a oferit o idee despre modul în care intenționează să îl atace pe Trump luni, ea făcând referire la trecutul său de procuror districtual din San Francisco și procuror general al Californiei, când urmărea „prădători” și „escroci”.

„Așa că ascultați-mă când vă spun că știu care este tipul lui Donald Trump”, a spus ea despre rivalul său, un infractor condamnat care a fost găsit responsabil pentru agresiune sexuală într-o instanță civilă. Alte tribunale au constatat fraude în afacerile, fundația caritabilă și universitatea privată ale acestuia.

Wisconsin este unul dintre statele electorale cheie

Wisconsin face parte dintr-o triadă de state din așa-numita „Rust-Belt („centura” de state americane cu o industrie decăzută”, unde se mai află și Michigan și Pennsylvania, considerate ca fiind „neapărat de câștigat” pentru orice candidat la președinția SUA. Biden era în urma lui Trump în sondajele făcute în această triadă de state.

„Există independenți și tineri cărora nu le plăceau opțiunile din care trebuiau să aleagă, iar Harris are o șansă de a-i aduce de partea ei”, a declarat Paul Kendrick, director executiv al grupului democrat „Rust Belt Rising”, care face sondaje în statele-cheie unde preferințele electorale pot oscila în ambele sensuri.

Mai mulți democrați importanți din Wisconsin au spus și ei că Harris oferă partidului oportunitatea de a o lua de la zero și de a atrage alegătorii care nu erau entuziasmați de variantele Biden și Trump.

Directorul executiv al comitatului Milwaukee din Wisconsin, David Crowley, a declarat că Harris, primul american de culoare și primul american din Asia de Sud care a fost ales vicepreședinte, va contribui, de asemenea, la reatragerea votanților de culoare, un segment electoral important.

INTERVIURILE HotNews.ro