Sari direct la conținut

Kievul trebuie „să se trezească din beție”, afirmă Kremlinul imediat după prezentarea „planului de victorie”

HotNews.ro
Kievul trebuie „să se trezească din beție”, afirmă Kremlinul imediat după prezentarea „planului de victorie”
Dmitri Peskov și Vladimir Putin. Sursă foto: Sergei Ilnitsky / AP / Profimedia

Kremlinul a declarat miercuri că este prea devreme pentru a comenta în detaliu „planul de victorie” al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, dar că Kievul trebuie să se „trezească din beție” și să realizeze inutilitatea politicilor pe care le urmărește, transmite Reuters.

Zelenski și-a prezentat miercuri „planul de victorie” în cinci puncte, care prevede, printre altele, invitarea necondiționată a Kievului de a adera la NATO și un pachet strategic de descurajare non-nucleară pentru Ucraina.

Adresându-se parlamentului, liderul ucrainean a declarat că ar putea fi posibilă încheierea conflictului cu Rusia cel târziu anul viitor dacă planul său ar fi pus în aplicare acum.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că planul ucrainean este probabil un plan american „camuflat”, despre care a spus că vizează folosirea Kievului pentru a lupta împotriva Rusiei „până la ultimul ucrainean”.

„Dar acolo ar putea exista un plan diferit, care ar putea fi cu adevărat pașnic, și anume ca regimul de la Kiev să realizeze inutilitatea politicilor pe care le urmărește și să realizeze necesitatea de a se trezi din beție și de a realiza cauzele care au dus la acest conflict”, a declarat Peskov.

Rusia se opune în continuare cu fermitate aderării Ucrainei la NATO.

Washingtonul, care a furnizat Ucrainei arme și ajutoare în valoare de miliarde de dolari, a declarat că depinde de Kiev modul în care va trata cu Rusia.

INTERVIURILE HotNews.ro