Sari direct la conținut

Kim Jong Un a ajuns în Rusia / Liderul nord-coreean va fi primit de Vladimir Putin

HotNews.ro
Kim Jong Un, Foto: STR / AFP / Profimedia
Kim Jong Un, Foto: STR / AFP / Profimedia

Liderul nord-coreean Kim Jong Un, care a plecat cu trenul spre Rusia duminică, a intrat marţi dimineaţa pe teritoriul acestei ţări, a anunţat Ministerul Apărării din Coreea de Sud, relatează AFP.

„Ministerul Apărării Naţionale consideră că liderul nord-coreean Kim Jong Un a intrat în Rusia în această dimineaţă cu un tren privat”, a declarat marţi ministerul, după ce media nord-coreene şi Kremlinul au confirmat călătoria liderului nord-coreean, fiind prima sa deplasare în afara ţării în patru ani, potrivit Agerpres.

Și agenția rusă RIA Novosti a relatat marți dimineață că trenul care îl transportă pe liderul nord-coreean Kim Jong Un a ajuns deja în Rusia, informează Reuters.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și liderul nord-coreean Kim Jong Un ar putea discuta despre posibilitatea ca Moscova să trimită ajutoare umanitare la Phenian, a declarat marți ministrul adjunct de externe rus Andrei Rudenko, potrivit presei rusești.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a părăsit Phenianul cu trenul duminică pentru a merge în Rusia, unde urmează să se întâlnească cu preşedintele Vladimir Putin, a anunţat de asemenea marţi dimineaţa agenţia de presă nord-coreeană ACTC citată de AFP.

Kim Jong Un „a plecat duminică după-amiază cu trenul pentru a merge în Federaţia Rusă”, a scris presa oficială.

Experţii apreciază că întâlnirea dintre cei doi lideri la Vladivostok, în estul îndepărtat al Rusiei, s-ar putea concentra pe un acord privind armamentul, întrucât Putin ar încerca să obţină arme din Coreea de Nord pentru războiul purtat de Moscova în Ucraina.

Coreea de Nord ar căuta să obţină tehnologii avansate de la Rusia pentru programul său de sateliţi şi submarine.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a dat asigurări luni, înainte de anunţul oficial al călătoriei, că nu este programată nicio întrevedere Kim-Putin în cadrul forumului economic de la Vladivostok.

Kim Jong Un nu a mai părăsit Coreea de Nord de la izbucnirea pandemiei de COVID-19, în 2020.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro