Sari direct la conținut

Kim Jong Un a testat noi rachete balistice cu focos uriaș, potrivit presei de stat

HotNews.ro
Kim Jong Un a testat noi rachete balistice cu focos uriaș, potrivit presei de stat
Liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un (dreapta) inspectând testarea unei noi rachete balistice tactice, într-o locație nedivulgată din Coreea de Nord. Foto: STR / AFP / Profimedia

Coreea de Nord a testat miercuri noi rachete balistice tactice cu focoase de dimensiuni foarte mari și rachete de croazieră modificate, în timp ce liderul Kim Jong Un a făcut apel la consolidarea armelor convenționale și a capacităților nucleare, a relatat agenția de presă de stat KCNA, scrie Reuters.

Testele pentru îmbunătățirea capacităților de armament sunt necesare din cauza amenințării grave pe care o reprezintă forțele externe la adresa securității țării, a declarat Kim, care a condus testele.

Informațiile vin după lansarea de mai multe rachete balistice cu rază scurtă de acțiune de miercuri, raportate de armata sud-coreeană. Aceasta este a doua testare de rachete într-o săptămână.

Săptămâna trecută, Coreea de Nord a dezvăluit, de asemenea, o instalație de îmbogățire a uraniului, în primul său raport public de acest tip.

Kim Jong Un a subliniat „necesitatea de a continua să consolideze forța nucleară și de a avea cea mai puternică capacitate tehnică militară și o capacitate ofensivă copleșitoare și în domeniul armelor convenționale”, a relatat KCNA.

Rachetă cu focos de 4,5 tone

Testele de miercuri au implicat noile rachete balistice tactice Hwasongpho-11-Da-4.5, potrivit KCNA, indicând că acestea fac parte dintr-o serie de rachete balistice cu rază scurtă de acțiune pe care Kim Jong Un le-a dezvoltat.

Racheta a fost montată cu un focos convențional foarte mare de 4,5 tone, a precizat presa de stat.

Mass-media de stat din Coreea de Nord a raportat testele de rachete cu același nume în luna iulie, care au fost considerate un succes parțial. Joi, mass-media de stat a publicat fotografii ale unui proiectil care a lovit o țintă într-o zonă colinară.

Armata Coreei de Sud a declarat joi că două rachete balistice au aterizat într-o zonă muntoasă din nord-estul țării conduse de Kim Jong Un.

Un astfel de test de lansare a unei rachete cu intenția de a lovi o țintă din interiorul țării este probabil fără precedent, a declarat Shin Seung-ki, care studiază armata Phenianului la Institutul Coreean de Stat pentru Analize de Apărare din Seul.

Coreea de Nord testează în mod obișnuit rachete care să cadă în mare sau pe o insulă nelocuită.

Racheta specială cu denumirea Hwasongpho-11-Da-4.5 este încă în curs de dezvoltare, dar Rusia ar putea să o dorească în curând dacă performanța și fiabilitatea sa pot fi garantate prin teste suplimentare, a declarat Shin.

„Coreea de Nord va dori să scurteze acest timp cât mai mult posibil”, a spus el.

Oficiali de la Kiev și experți independenți au declarat că există semne că unele dintre rachetele folosite de Rusia în războiul împotriva Ucrainei au fost fabricate în Coreea de Nord, inclusiv unele care au fost produse în acest an. Atât Moscova, cât și Phenianul neagă orice comerț sau transport ilicit de arme.

Armata nord-coreeană a testat, de asemenea, o rachetă de croazieră strategică care a fost modernizată pentru utilizare în luptă, a declarat KCNA.

.

INTERVIURILE HotNews.ro