Sari direct la conținut

Kim Jong Un a vizitat bazele sale de rachete strategice – FOTOGALERIE

HotNews.ro
Kim Jong Un a vizitat bazele sale de rachete strategice – FOTOGALERIE

Kim Jong Un a vizitat bazele de rachete ale Coreei de Nord pentru a inspecta disponibilitatea acestora de a întreprinde acțiuni de „descurajare strategică”, calificând în același timp capacitățile nucleare ale SUA drept o amenințare tot mai mare la adresa țării, a relatat miercuri presa de stat, preluată de Reuters.

Arsenalul nuclear strategic al SUA reprezintă o „amenințare din ce în ce mai mare” la adresa mediului de securitate al Coreei de Nord, ceea ce impune ca Phenianul să mențină în cadrul forțelor sale nucleare o postură strictă de contracarare, a declarat liderul nord-coreean, citat de KCNA.

Coreea de Nord și-a intensificat dezvoltarea de rachete balistice și a unui arsenal nuclear, atrăgând sancțiuni internaționale și formând relații militare strânse cu Rusia.

Vizita lui Kim la baze are loc pe fondul creșterii tensiunilor cu Coreea de Sud și aliații săi. Printre acestea se numără îngrijorările legate posibila trimitere de forțe militare nord-coreene în Rusia pentru a lupta în Ucraina, afirmație care a fost negată de Phenian.

Potrivit KCNA, Kim a făcut, de asemenea, apel la modernizarea forțelor armate, cu acordare de prioritate în viitor rachetelor strategice, catalogând acest lucru drept „un principiu important al strategiei pentru construirea apărării naționale”.

El a fost însoțit în vizita sa de influenta sa soră – Kim Yo Jong, și de Kim Jong Sik, prim-vicedirector de departament al Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea.

Fotografiile publicate de KCNA îl arată pe Kim îmbrăcat într-o haină de piele inspectând bazele de rachete, fără să se menționeze unde sunt acestea.

foto: KCNA

INTERVIURILE HotNews.ro