Sari direct la conținut

Kremlinul cere ca țările „neprietenoase” față de Rusia să fie considerate „ostile”

HotNews.ro
Dmitri Peskov, Foto: Mikhail Japaridze / TASS / Profimedia
Dmitri Peskov, Foto: Mikhail Japaridze / TASS / Profimedia

​Țările pe care Kremlinul le consideră „neprietenoase”, inclusiv România, ar putea fi numite direct „ostile” pentru că duc războaie diplomatice, politice și economice împotriva Rusiei, afirmă Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, citat de Interfax.

„Nu poți vorbi despre războaiele informaționale fără a lega totul de contextul general al unui război hibrid. Nu numai consilierii militari americani și britanici le spun naționaliștilor ucraineni înarmați ce să facă, care le oferă informații militare”, a afirmat Peskov marți.

„Nu, acesta este atât un război diplomatic, cât și un război politic și încearcă să ne izoleze în lume, acesta este un război economic. Da, le numim încă blând state neprietenoase. Și aș spune deja că acestea sunt deja state ostile, pentru că ceea ce fac ele este război”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Kremlinul acuză din nou sancțiunile impuse de Occident și țările „neprietenoase”

El s-a plâns din nou de sancțiunile impuse de Occident împotriva oligarhilor ruși, Trezoreriei și Băncii Centrale a Rusiei, afirmând că „dreptul la proprietate privată a încetat să mai fie sacru, dreptul la bunuri a încetat să mai fie sacru, iar banii noștri naționali ne-au fost sechestrați, au fost blocați”.

„Banii noștri, care erau în dolari și euro în conturile de acolo, au fost blocați. Sunt banii noștri. Ne-au furat, încearcă să-i fure. Cu siguranță ne vom lupta pentru ei”, a declarat Peskov.

La jumătatea lunii martie Dmitri Peskov denunța sancțiunile impuse împotriva oligarhilor ruși drept „banditism de stat”.

El spunea la momentul respectiv că mulți dintre principalii miliardari ai Rusiei „sunt în esență antreprenori internaționali, deoarece companiile lor operează în toată lumea și au un statut internațional”.

Guvernul rus a prezentat pe 7 martie lista țărilor pe care le consideră „neprietenoase”, aceasta incluzând toate statele membre ale Uniunii Europene.

Urmărește ultimele evoluții din a 83-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro