Sari direct la conținut

La 34 de ani de la asasinarea Mihaelei Runceanu în garsoniera ei din București, povestea artistei ucise la 34 de ani e spusă, în sfârșit, fără trucuri tabloide

B365.ro
Afișul documentarului despre Mihaela Runceanu, Foto: Regizorul Gabriel Sandu
Afișul documentarului despre Mihaela Runceanu, Foto: Regizorul Gabriel Sandu

La 34 de ani de la sfârșitul brutal al Mihaelei Runceanu, regizorul Gabriel Sandu își propune să reconstituie viața artistei cu obiectivitate și echilibru, fără senzaționalismul cu care a fost abordată toată istoria, de-a lungul timpului.

Mihaela Runceanu a fost asasinată în noaptea de 31 octombrie/1 noiembrie 1989, cu puțin timp înainte de căderea regimului comunist. Cazul a fost rezolvat foarte rapid, vinovat a fost găsit un apropiat al artistei, iar motivul invocat a fost jaful.

„Istoria plină de speranță a Mihaelei Runceanu” este numele acestui documentar de lungmetraj. Filmările au început la începutul lunii iulie, la Buzău – orașul natal artistei.

„Oamenii care au cunoscut-o pe Mihaela mi-au vorbit despre ea ca despre un om vesel, colorat, un om foarte viu căruia îi plăcea foarte mult să glumească, care trăia la limită și avea emoții intense. Cred că memoria ei a fost privată de toate acestea, când citesc despre ea în reportaje sau în alte surse nu acest gen de personalitate o regăsesc”, spune regizorul filmului, Gabriel Sandu.

Citește, pe B365.ro, despre povestea fără brizbrizuri senzaționaliste a Mihaelei Runceanu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro