Sari direct la conținut

Legea care anulează dobânda la dobândă în cazul amânării ratelor, atacată de Guvern la CCR

HotNews.ro
Legea care anulează dobânda la dobândă în cazul amânării ratelor, atacată de Guvern la CCR

Curtea Constituţională va dezbate pe 13 ianuarie sesizarea Guvernului referitoare la Legea care anulează dobânda la dobândă pe care băncile o percep pentru perioada amânării ratelor în pandemie, informează Mediafax.

Conform sursei citate, CCR va dezbate pe 13 ianuarie 2021 sesizarea Guvernului referitoare la Legea privind aprobarea OUG nr.168/2020 pentru completarea OUG nr.70/2020 privind reglementarea unor măsuri, începând cu data de 15 mai 2020, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SAR-CoV-2, pentru prelungirea unor termene, pentru modificarea și completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, a Legii educaţiei naționale nr.1/2011, precum şi a altor acte normative.

Potrivit legii, „dobânda datorată de debitori precum și comisioanele aferente corespunzătoare sumelor scadente a căror plată a fost suspendată nu se capitalizează la soldul creditului existent, la finalul perioadei de suspendare”.

Legea a fost adoptată pe 24 noiembrie de Camera Deputaților cu 134 de voturi „pentru”, 58 „contra” și 36 de abțineri.

„Astăzi, Guvernul a atacat la CCR legea prin care am anulat dobânda la dobândă pe care băncile și IFN-urile o percep pentru perioada amânării ratelor. Cât de cinic poți fi, Cîțule, să pui toată povara pe spinarea oamenilor? Totul pentru bănci și IFN-uri, nimic pentru oameni!”, a scris vineri pe Facebook social-democratul Daniel Zamfir.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro