Sari direct la conținut

VIDEO Lidera unui partid din Germania, atacată cu vopsea în timpul unui miting electoral

HotNews.ro
VIDEO Lidera unui partid din Germania, atacată cu vopsea în timpul unui miting electoral
Sahra Wagenknecht, atacată cu vopsea în timpul unui miting electoral Foto: MARTIN SCHUTT / AFP / Profimedia

Un bărbat a aruncat cu cafea spre Sahra Wagenknecht, lidera unui partid de extremă-stânga, în timpul unui miting electoral în landul Turingia din estul Germaniei, potrivit agenției dpa citată de Agerpres.

Wagenknecht a fost puțin atinsă de vopsea, dar a plecat de pe scenă pentru puțin timp până la clarificarea situației.

Forţele de securitate au reţinut un suspect, iar poliţia a comunicat că desfăşoară o anchetă pentru daune materiale şi pentru atentat la imagine, fără a exclude o motivaţie politică a atacului.

Ofiţerul de presă pentru Turingia al formațiunii Alianţa Sahra Wagenknecht, Steffen Quasebarth, a declarat că şefa partidului a fost atinsă de vopsea pe cap, pe gât şi în partea de sus a corpului, însă se simte bine în urma incidentului şocant. Oficialul local a adăugat că atacatorul a folosit o siringă de tip medical.

Wagenknecht a scris joi pe platforma online X că este recunoscătoare pentru multele manifestări de interes faţă de starea sa şi a dat asigurări că nu are probleme.

„Sunt bine. Sunt un pic şocată. Dar nu vă faceţi griji: nu vom fi intimidaţi!”, a afirmat ea.

Politiciana a rupt legăturile cu fostul ei partid, formaţiunea extremistă Die Linke (Stânga), din cauza opiniilor ei populiste de extremă dreaptă privind imigraţia şi alte subiecte fierbinţi din domeniul social.

În general, ea este de stânga în chestiunile economice şi a făcut campanie împotriva sprijinului militar acordat Ucrainei de Germania. Şi-a fondat propriul ei partid în ianuarie anul acesta.

INTERVIURILE HotNews.ro