Sari direct la conținut

Liderul AUR: Toţi oamenii din spaţiul public întâlniţi pe holurile Parlamentului sunt speriaţi de servicii: Sunt panicați, au chestii de ascuns

HotNews.ro
George Simion, AUR, Foto: Hotnews
George Simion, AUR, Foto: Hotnews

Liderul AUR George Simion spune că nu există control parlamentar asupra serviciilor de informaţii, aşa cum ar trebui să fie, susținând că toţi oamenii din spaţiul public pe care i-a întâlnit pe holurile Parlamentului ar fi speriaţi de servicii: „Sunt speriaţi, sunt panicaţi, au chestii de ascuns, unii se tem să nu li se însceneze”.

George Simion a afirmat duminică, la Prima TV, că în România sunt partide ale sistemului, ale serviciilor de informaţii:

  • “E o luptă în momentul ăsta la nivel internaţional între globalişti şi patrioţi, or formaţiunile existente au fost mai mulţi reprezentanţii curentului globalist.
  • În România mai e încă o luptă decât clasica stânga – dreapta scena politică, formaţiuni care sunt ale sistemului, ale preşedintelui, ale serviciilor de informaţii, bine controlate”.

Solicitat să prezinte dovezi în acest sens, el a declarat: “În spaţiul public această idee s-a tot vehiculat, de la Mircea Geoană, care spunea că <>, până la fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea, care povestea cum cu el la masă erau sunaţi procurori, judecători pentru anumite sentinţe şi cum i s-a impus un anumit guvern”.

Simion consideră că actualul control parlamentar asupra serviciilor de informaţii nu prea există.

  • “Suntem de acord că în acest moment controlul asupra serviciilor de informaţii, care ar trebui să fie un control parlamentar, mai degrabă nu există şi toţi oamenii din spaţiul public întâlniţi pe holurile Parlamentului, mass-media, toţi sunt speriaţi de servicii, serviciile care sunt atotputernice. (…)
  • Sunt speriaţi, sunt panicaţi, au chestii de ascuns, unii se tem să nu li se însceneze.
  • Eu nu mă tem şi nici nu am nimic de ascuns. Nu am de ce să mă ascund de servicii, nu cred că sunt atât de atotputernice, sper ca în rândurile lor să fie oameni care să gândească şi la binele ţării şi la jurământul depus.
  • Din păcate, nu prea au acţionat în ultimii 30 de ani spre binele ţării, poate nu au avut pârghii, trebuie văzut, dar e necesară o reformă masivă şi acolo”, a mai susținut liderul AUR.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro