Sari direct la conținut

Liderul separatist Denis Pușilin vrea ca Rusia să cucerească întreaga Ucraină

HotNews.ro
Denis Pusilin la Ziua Victoriei in Mariupol, Foto: Captura video
Denis Pusilin la Ziua Victoriei in Mariupol, Foto: Captura video

Liderul separatiștilor pro-ruși din regiunea Donețk, Denis Pușilin, a făcut apel miercuri la Rusia să cucerească cea mai mare parte a Ucrainei, inclusiv capitala Kiev, spunând că principalele orașe ale țării sunt ruse, relatează AFP.

„Astăzi a venit vremea eliberării orașelor rusești, fondate de ruși: Kiev, Cernihiv, Poltava, Odesa, Dnipro, Harkov, Zaporojie, Luțk”, a scris Denis Pușilin pe Telegram, cu ocazia aniversării eliberării de către sovietici a orasului Brest, din Belarus, dupa ocuparea acestuia de către nazisti.

Orașele menționate de Pușilin acoperă aproape toată zona geografică a Ucrainei.

Rusia și-a lansat oficial ofensiva în Ucraina pe 24 februarie, pretinzând că protejează populațiile de limbă rusă din est de un presupus genocid orchestrat de autoritățile ucrainene.

Atacul Rusiei asupra Kievului a eșuat, dar a cucerit o mare parte din sudul și estul Ucrainei, cu prețul unor lupte care s-au soldat cu multe morți și distrugeri importante.

Președintele rus Vladimir Putin a negat în repetate rânduri realitatea unei națiuni ucrainene, considerând că aceasta a fost separată artificial de Rusia.

El a asigurat că nu vrea să ocupe țara vecină, dar autoritățile de ocupație instituite în sudul Ucrainei de Moscova pregătesc în mod deschis anexarea acestor regiuni.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro