Sari direct la conținut

Ligia Deca, ministra Educației, a copiat mesajul de anul trecut transmis elevilor care dau Evaluarea Națională 

HotNews.ro
Ligia Deca, ministra Educației, a copiat mesajul de anul trecut transmis elevilor care dau Evaluarea Națională 

Ligia Deca a transmis, luni după-amiază, un mesaj de încurajare pentru elevii care astăzi au început Evaluarea Națională. Urările sunt similare cu cele postate anul trecut pe vremea aceasta, pe pagina oficială a Ministerului Educației, a remarcat publicația specializată pe învățământ Edupedu.ro

„Curaj și inspirație! Am încredere că veți fi mai puternici decât emoțiile voastre!”, a scris Ligia Deca, ministra Educației, luni, pe Facebook, mesaj însoțit de fotografia ei. 

Mesajul ministrei Ligia Deca pentru elevii care dau Evaluarea Națională. Foto: Facebook / Ligia Deca

Publicația Edupedu.ro a remarcat însă că același mesaj a fost transmis și anul trecut de pagina oficială a Ministerului Educației, condus atunci tot de ea. 

„Să aveți cu voi toată încrederea în ceea ce sunteți și ceea ce știți și să fiți mai puternici decât emoțiile voastre!”, scria în postarea de pe contul ministerului, pe 18 iunie 2023, în ajunul probei la Limba și literatura română de la Evaluarea Națională. 

Mesajul Ministerului Educației de anul trecut. Foto: Facebook via Edupedu

Evaluarea Națională 2024 a început marți, 25 iunie, cu proba la română. Elevii de clasa a VIII-a au avut la dispoziție pentru pregătirea examenului modele de subiecte la română și barem la Evaluare Națională 2024. De asemenea, absolvenții de gimnaziu și-au putut verifica cunoștințele la română în cadrul simulării Evaluării Naționale 2024, din primăvară.

Examenul a început la ora 9:00, elevii au la dispoziție două ore pentru rezolvarea subiectelor la Evaluarea Națională 2024.

Subiectele și baremul de corectare la Evaluarea Națională 2024 vor fi publicate pe site-ul subiecte.edu.ro începând cu ora 15.00, în fiecare zi în care se desfășoară o probă scrisă. HotNews.ro va prezenta marți subiectele la română și baremul la Evaluare Națională 2024 imediat ce acestea sunt disponibile.

INTERVIURILE HotNews.ro