Sari direct la conținut

Lista candidaților PSD la parlamentare în Diaspora/ Care sunt criteriile de selecție

HotNews.ro
Lista candidaților PSD la parlamentare în Diaspora/ Care sunt criteriile de selecție

Consiliul Politic Naţional al PSD a decis, luni, lista candidaților la alegerile parlamentare, pentru Diaspora. De precizat este că social-democrații nu au avut în legislatura 2016-2020 niciun mandat de parlamentar în circumscripțile din străinătate.

Candidații PSD pentru cele 4 mandate de deputați de Diaspora sunt:

Camera Deputaților

  • Emil Ciubotariu – vicepreședinte PSD Italia
  • Andrei Murariu – președinte PSD Italia
  • Antoniu Tudor – secretar PSD Franța
  • Mihaela Bulz – președinte OFSD Franța

Senat

  • Nicoleta Neagoe – președinte PSD Spania
  • Florin Bogdan – președinte PSD Anglia

Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunţat la finalul ședinței Consiliul Național că s-a discutat intern ca pe listele PSD la parlamentare să nu se afle traseişti şi nici oameni cu probleme penale. Ciolacu a mai spus că la propunerea lui Vasile Dîncu au fost stabilite criteriile pentru desemnarea candidaţilor la alegerile parlamentare, printre acestea numărându-se aptitudinile de comunicare, intelectuale, relaţionare, apariţiile în presă, integritatea, leadership-ul.

„Nu o să fie candidaţi cu probleme penale pe listele PSD. Sunt mai multe propuneri. Totuşi există prezumţia de nevinovăţie, dar va fi o decizie politică, dacă sunt şi cei care sunt trimişi în judecată, cei care au o hotărâre a instanţei. Voi face ce e mai bine pentru PSD şi pentru societatea românească(…)Avem mai multe criterii, a venit domnul profesor Dîncu cu ele. Au fost doar enumerate şi am luat cu toţii act de ele – aptitudini de comunicare, intelectuale, relaţionare, apariţii în presă, integritate, leadership. Toate aceste lucruri se vor discuta şi în următorul CPN, când vom avea propunerile concrete de la organizaţii”, a explicat președintele PSD.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro