Sari direct la conținut

Două medalii de argint la canotaj aduse astăzi de Ioana Vrînceanu / Roxana Anghel și Gianina van Groningen /Ionela Cozmiuc. România, pe locul 11 în topul națiunilor

HotNews.ro
Două medalii de argint la canotaj aduse astăzi de Ioana Vrînceanu / Roxana Anghel și Gianina van Groningen /Ionela Cozmiuc. România, pe locul 11 în topul națiunilor
De la stânga: Gianina Elena van Groningen, Ionela Cozmiuc și Ioana Vrînceanu, Paris, august 2024. Foto: Profimedia

Echipajele Ioana Vrînceanu / Roxana Anghel și Gianina van Groningen /Ionela Cozmiuc au urcat vineri România pe podiumul de premiere de la Jocurile Olimpice de la Paris, fetele noastre cucerind două medalii de argint. România se află în acest moment pe locul 11 în topul națiunilor. Probele au fost LiveText pe HotNews.ro și GOLAZO.ro, site-ul nostru de sport.

Desfășurarea cursei de dublu vâsle feminin, categorie ușoară – Argint pentru Gianina van Groningen /Ionela Cozmiuc

Grecoaicele au atacat, dar fetele noastre au rezistat eroic. Avem încă o medalie, cea de argint.

Grecia vine puternic din urmă pentru locul doi.

Din păcate, avantajul Marii Britanii devine tot mai consistent. România este momentan pe locul doi.

Marea Britanie a câștigat teren față de fetele noastre, vine puternic din urmă echipajul din Noua Zeelandă. România este pe doi.

România și Marea Britanie au început să se distanțeze, grecoaicele fac eforturi să se mențină cât mai aproape.

Fetele noastre au început puternic cursa, ele sunt pe doi la primul punct de control intermediar. Pe locul întâi este momentan Marea Britanie.

Pentru medalii s-au luptat echipajele din Irlanda, Grecia, Marea Britanie, România, Noua Zeelandă și SUA.

Clasamentul final al probei

1 Marea Britanie 6:47.06 / aur
2 România 6:48.06 / argint
3 Grecia 6:49.78 / bronz
4 Noua Zeelandă 6:51.65
5 Irlanda 6:54.57
6 USA 6:55.60

Delegația României are acum șase medalii cucerite la Paris, două dintre ele fiind de aur

Delegația României a cucerit vineri o medalie de argint, după ce Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel au reușit o revenire fabuloasă pe ultima sută de metri a probei de dublu rame feminin.

România are până acum un bilanţ de șase medalii câștigate la Jocurile Olimpice de la Paris: două de aur, trei de argint şi una de bronz.

Aur au câştigat înotătorul David Popovici la 200 metri liber şi canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin, argintul a fost obţinut de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, de Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin și de Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin, categorie ușoară , iar bronzul a fost cucerit de David Popovici la 100 metri liber.

Clasamentul pe medalii de la JO Paris 2024

Clasamentul pe medalii de la JO Paris 2024 / Sursa foto: captură olympics.com

Articol pus în mișcare de Petrom, sponsor principal al Federației Române de Canotaj. Petrom susține viitoarea generație de campioni prin programul „Energie pentru performanță”.