Sari direct la conținut

Jocurile Olimpice. Rezultatele sportivilor români în ziua de miercuri / Mădălina Amăistroaie, în optimi la tir cu arcul / Bernadette Szocs, eliminată surprinzător / David Popovici a câștigat bronzul

HotNews.ro
Jocurile Olimpice. Rezultatele sportivilor români în ziua de miercuri / Mădălina Amăistroaie, în optimi la tir cu arcul / Bernadette Szocs, eliminată surprinzător / David Popovici a câștigat bronzul
David Popovici, medalie de bronz în proba de 100m liber, la JO Paris 2024. Pan Zhanle (China) a câștigat aurul, Kyle Chalmers (Australia) argintul (Foto: Petr David Josek / AP / Profimedia)

Sportivii români vor evolua la Jocurile Olimpice de la Paris, miercuri, 31 iulie, la înot, canotaj, judo, triatlon, tenis de masă și tir cu arcul. David Popovici, va evolua în această seară într-o nouă finală, cea de la 100 metri liber, după ce a obținut aurul în proba de 200 metri liber. HotNews.ro și siteul nostru de sport GOLAZO.ro vă vor prezenta LIVE rezultatele obținute de români la JO Paris 2024.

Toate informațiile despre evoluțiile românilor la JO Paris 2024, LIVE:

Reacția comentatorului TVR după finala pierdută de David Popovici la 100 de metri la Jocurile Olimpice: „Nici cu mașina nu puteai să-l oprești!”

„David are medalie, David are medalie de bronz. Record mondial. 46.40, uluitor a înotat acest chinez. Ce seară, ce cursă. Nu-l bătea nimeni, nici cu mașina nu puteai să-l depășești. David Popivici cu medalie de bronz în cea mai rapidă cursă din istorie. Cum a înotat chinezul este de neimaginat. La ce cursă am fost martori. Primul record mondial la Jocurile Olimpice”, a spus în direct, comentatorul TVR Emil Hossu-Longin.

David Popovici a câștigat bronzul în cursa de 100 m liber. Cursa a fost câștigată de Pan Zhanle care spulberat recordul mondial cu un timp de 46.40.

Americanca Katie Ledecky și-a doborât propriul record olimpic în proba feminină de 1.500 de metri liber înotând 15:30.02 și câștigând aurul. Ea a doborât recordul său anterior, 15:37.34, înregistrat la Tokyo.

Timpul de astăzi al lui Ledecky scrie, de asemenea, istorie, ea deținând acum primele 20 de performanțe din toate timpurile. Ea a înotat de 20 de ori sub pragul de 15:38.88 secunde.

Ce seară specială este la Paris! În proba geamănă celeia în care va înota David Popovici, la feminin, suedeza Sarah Sjostrom, care nici măcar nu avea de gând să înoate proba de 100 de metri liber, a câștigat aurul olimpic, potrivit Golazo.ro.

Campion olimpic la 200 de metri liber, David Popovici ia startul astăzi în finala cursei de 100 de metri liber. Transmisia TV pe TVR 1, MAX și comentariile LIVE pe Hotnews și siteul nostru de sport GOLAZO.ro. Ora: 23:39. 

Surpriza neplăcută a zilei pentru delegația României vine de la tenis de masă: Bernadette Szocs a fost eliminată de Sofia Polcanova, scor 4-0. A fost 12-10, 11-4, 13-11 și 11-9 pentru sportiva austriacă.

Mădălina Amăistroaie a trecut și de turul doi al probei de tir cu arcul. Ea câștigat în fața italiencei Chiara Rebagliati cu scorul de 7-3.

Evoluția scorului pe seturi a confruntării Amăistroaie – Rebagliati fost: 29-26, 29-25, 26-28, 27-27, 28-26.

Mădălina Amăistroaie a început cu două victorii la Jocurile Olimpice 2024: Punit PARANJPE / AFP / Profimedia

Sportiva Mădălina Amăistroaie s-a calificat, miercuri, în turul doi al probei individuale din cadrul competiţiei olimpice de tir cu arcul de la Paris.

Amăistroaie a învins-o în faza eliminatorie pe sportiva israeliană Mikaella Moshe, cu 7-1.

În turul doi, de la această oră, românca o înfruntă, pe sportiva italiană Chiara Rebagliati.

Felix Duchampt a încheiat pe locul 50 în competiţia de triatlon de la Jocurile Olimpice, cu timpul de 1:56:00.

Medalia de aur i-a revenit britanicului Alex Yee (1:43:33), pe locul doi s-a clasat neo-zeelandezul Hayden Wilde (1:43:39), iar pe trei francezul Leo Bergere (1:43:43).

Locul 1 în Finala B a Jocurilor Olimpice de la Paris pentru echipajul de patru vâsle feminin (W4x), format din Ioana Mădălina Moroșan, Emanuela Ioana Ciotău, Alexandra Ungureanu și Patricia Cireș. În clasamentul general, fetele noastre s-au situat pe șapte.

Alex Creț a fost eliminat în optimile probei de 90 kg de la judo, sportivul nostru fiind învins prin ippon de brazilianul Rafael Macedo.

Echipajul de patru vâsle masculin (M4x), format din Leontin Nuțescu, Andrei Lungu, Florin Bogdan Horodișteanu și Ioan Prundeanu, s-a clasat pe locul 3 în Finala B la Jocurile Olimpice de la Paris, ocupând astfel locul 9 în clasamentul general al probei.

Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen s-au calificat miercuri în Finala A, cea pentru medalii, a probei de dublu vâsle feminin categorie ușoară (LW2x) din cadrul concursului de canotaj de la Jocurile Olimpice de la Paris.

Fetele noastre au încheiat pe primul loc semifinala în care au participat. Remintim că Ionel și Gianina sunt duble campioane mondiale: 2017 și 2018.

Echipajul de dublu rame feminin (W2-), format din Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel, a obținut locul 2 în semifinala în care a participat, iar acest rezultat le asigură fetelor noastre calificarea în Finala A, cea pentru medalii.

Echipajul de dublu rame masculin (M2-), format din Florin Arteni și Florin Lehaci, a obținut locul 1 în semifinala în care a luat parte, asigurându-și calificarea în finala pentru medaliile de la Jocurile Olimpice de la Paris.

Alex Creț a câștigat la „Golden Score” în fața lui Krisztian Toth, ungurul născut în Germania, în primul tur a turneului olimpic de judo de la Paris, în limitele categoriei 90 kg.

Toth acumulat penalizări pentru fals atac și non combativitate, iar Creț a fost declarat câștigător.
În urma acestei victorii Creț s-a calificat în optimi, unde va intra pe tatami peste doar câteva ore, transmite COSR.

Programul de miercuri al sportivilor români de la Paris 2024:

11:00 – Judo

  • 90 kg masculin – Calificări și sferturi de finală – Alex Creț

11:34 Canotaj

  • Dublu rame (2-) feminin – Semifinale – Roxana Anghel, Ioana Vrînceanu
  • Dublu rame (2-) masculin – Semifinale – Florin Lehaci, Florin Arteni

11:45 Triatlon

  • Individual masculin – FINALĂ Felix Duchampt

12:34 Canotaj

  • Dublu vasle ctg. usoara (L2x) feminin – Semifinale – Ionela Cozmiuc, Gianina van Groningen

13:02 Canotaj

  • Patru vasle (4x) feminin – Finala B – Patricia Cireș, Alexandra Ungureanu, Emanuela Ciotău, Andrada Moroșanu
  • Patru vasle (4x) masculin – Finala B – Ioan Prundeanu, Florin Horodișteanu, Leontin Nuțescu, Andrei Lungu

14:57 Tir cu arcul

  • Arc recurbat feminin – Calificări – Mădălina Amăistroaie

16:00 Tenis de masa

  • Simplu feminin – Optimi de finală – Bernadette Szocs – Sofia POLCANOVA (Austria)

23:39 Inot

  • 100 m liber masculin – FINALĂ David Popovici

Programul și rezultatele sportivilor români în ziua de marți au fost LIVE aici pe HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro