Sari direct la conținut

Ludovic Orban acuză că „nu a avut cu cine” să formeze o alianță: „Lipsa de viziune şi foamea de funcţii au dus la un rezultat pe care nu l-am dorit”

HotNews.ro
Ludovic Orban, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul Partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, spune că a încercat să formeze o alianță de centru-dreapta, însă nu a avut cu cine. El acuză orgoliile nejustificate, un leadership slab și „foamea de funcții” din celelalte partide, fără să le numească.

Fostul lider al PNL spune că a căutat soluții de unire a forțelor democratice pentru o strategie care să dea posibilitatea câștigării alegerilor prezidențiale de către un candidat de dreapta și formării unei coaliții de guvernare de orientare liberală, după alegeri. El spune că, în ciuda eforturilor pe care el le-a făcut, nu s-a înțeles cu liderii celorlalte partide de dreapta.

„Am fost dispus la concesii importante doar pentru a putea realiza unirea forțelor. Nu am avut cu cine. Leadership-ul slab, sectarismul partinic, orgoliile nejustificate, lipsa de viziune și foamea de funcții au dus la un rezultat pe care nu l-am dorit”, a scris Orban pe Facebook. 

„Voi continua. Voi face tot ce este posibil pentru a împiedica realizarea planului de dominație al PSD, care urmărește capturarea tuturor instituțiilor statului și impunerea unui monopol politic”, a adăugat el. 

Uniunea Salvați România a anunțat săptămâna trecută că va candida pe listele proprii la alegerile parlamentare și prezidențiale din acest an. Partidul condus de Elena Lasconi a anunțat că a avut negocieri cu alte partide pentru formarea unei alianțe de dreapta, dar cererile lor au fost „nerezonabile și imposibil de pus în practică”. 

„Pretențiile prezentate de reprezentanții celorlalte partide au fost însă nerezonabile și imposibil de pus în practică. Ca urmare, USR va merge, cu motoarele turate la maximum, în următoarele alegeri și va candida prin forțe proprii”, a scris săptămâna trecută USR într-un comunicat.

INTERVIURILE HotNews.ro