Sari direct la conținut

„Lumea se află în pragul unui al Treilea Război Mondial”. Incursiunea ucraineană ar putea duce la un conflict global, susține un deputat rus

HotNews.ro
„Lumea se află în pragul unui al Treilea Război Mondial”. Incursiunea ucraineană ar putea duce la un conflict global, susține un deputat rus
Un avion de atac rusesc Su-25 trage rachete asupra forțelor armate ucrainene, în zona de frontieră a regiunii Kursk din Rusia, Foto: AFP / AFP / Profimedia

Deputatul rus Mihail Șeremet a declarat vineri că incursiunea ucraineană susținută de Occident a adus lumea aproape de un război global total, relatează agenția rusă de știri RIA, citată de Reuters.

Trupele ucrainene au trecut granița în regiunea Kursk din Rusia pe 6 august și de atunci au avansat semnificativ, forțând Moscova să evacueze peste 200.000 de persoane din casele lor.

„Având în vedere prezența echipamentelor militare occidentale, utilizarea de muniție și rachete occidentale în atacurile asupra infrastructurii civile și dovada irefutabilă a participării străinilor la atacul asupra teritoriului rus, se poate ajunge la concluzia că lumea se află în pragul unui al Treilea Război Mondial”, a declarat deputatul Mihail Șeremet, citat de RIA.

Șeremet, care este membru al comitetului de apărare al parlamentului rus, a preluat retorica lui Vladimir Putin spunând că țările NATO au dat undă verde planurilor de incursiune, o acuzație negată de Washington.

Adjunctul lui Putin, Nikolai Patrușev, a acuzat, de asemenea, vineri Occidentul că se află în spatele atacului, într-un interviu acordat ziarului Izvestia.

Patrușev a declarat că NATO și agențiile de informații occidentale au fost implicate în planificarea operațiunii Kursk, deși nu a furnizat nicio dovadă.

Ucraina și aliații săi spun că Rusia primește asistență în efortul său de război din partea Chinei, Iranului și Coreei de Nord.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un și-a reafirmat vineri promisiunea de a aprofunda cooperarea cu Rusia și și-a exprimat încrederea că Moscova va fi victorioasă în „războiul sfânt pentru pace și dreptate”.

INTERVIURILE HotNews.ro