Sari direct la conținut

MAE recomandă „ferm” românilor din Liban să plece de acolo / Câți dintre ei s-au înregistrat la ambasada din Beirut

HotNews.ro
MAE recomandă „ferm” românilor din Liban să plece de acolo / Câți dintre ei s-au înregistrat la ambasada din Beirut
Nori de fum deasupra satelor libaneze Adeisseh, în urma tirurilor de artilerie israeliene. FOTO: AFP / AFP / Profimedia

Conform celor mai recente date furnizate de Ministerul Afacerilor Externe, marți, 1.136 de români și familiile lor se află în Liban. MAE spune că menține constant legătura cu ei.

Până în prezent, 1.136 de români și-au înregistrat prezența în Liban, la Ambasada României din Beirut. 

MAE recomandă cetățenilor români care se află în Liban să părăsească teritoriul acestui stat și menține „avertismentul de călătorie cu privire la existența riscurilor majore de securitate, cauzate de impredictibilitatea escaladării”. 

Avertismentul de călătorie a fost emis în octombrie 2023. 

„Având în vedere deteriorarea accentuată a situaţiei de securitate din Liban, am reiterat permanent recomandarea fermă adresată cetăţenilor români prezenţi în această ţară de a-şi înregistra prezenţa la misiunea diplomatică a României la Beirut, pentru a facilita acordarea protecţiei consulare de către MAE, dacă situaţia o va impune”, a transmis MAE într-un comunicat.

„Situația de securitate este fluidă și evaluăm toate scenariile, în funcție de informațiile din teren și din dialogul cu partenerii europeni și regionali, pentru a nu expune la riscuri adiționale și a nu pune în pericol viața persoanelor aflate în situații vulnerabile”, a adăugat sursa citată.

În noaptea de luni spre marți a început invazia Israelului în Liban, prin raiduri „limitate” împotriva țintelor Hezbollah din zona de frontieră. În ultimele 24 de ore, cel puțin 95 de persoane au fost ucise și 172 rănite în loviturile israeliene asupra regiunilor sudice ale Libanului, în estul Văii Bekaa și în Beirut, a anunțat marți dimineață Ministerul Sănătății din Liban.

INTERVIURILE HotNews.ro