MAGAZIN De ce au barbatii nevoie de femei. Ne face Facebook mai tristi? Experimente cool pentru acasa. Sunteti sigur ca vreti un nou medicament? 10 pariuri pe care le veti castiga garantat! Cele 13 recorduri mondiale "insane" ale Chinei. TED Talks
Aproape jumatate dintre barbati s-ar opri din a mai intalni o femeie daca aceasta nu isi plateste partea atunci cand ies in oras. 64% dintre barbati considera femeile ar trebui sa contribuie la cheltuielile prilejuite de intalnirile lor. 57% dintre femei spun ca ele s-au oferit sa achite partea lor de bani, sperand in secret ca barbatul din fata lor va refuza indignat.De ce se rusineaza barbatii sa le spuna femeilor cu care ies in oras ca le-ar placea ca ele sa isi achite consumatia?
- Jocurile nu, muzica clasica nu, dar nici Guta sau Adi Minune…? A dezlega rebusuri sau a asculta Mozart iti poate imbunatati puterea de concentrare pe termen scurt, dar nu te face mai inteligent, explica intr-un interviu Nicholas Spitzer, profesor de neurostiinte la Universitatea din California si redactor-sef al BrainFacts.org. „Permiteti-mi sa risipesc un mit legat dezvoltarea creierului. Multi oameni cred ca muzica clasica imbunatatesc functiile creierului (efectul Mozart) sau ca anumite jocuri le va ascuti functiile cognitive. Aceste teorii au fost analizate in detaliu si nu stau in picioare. Este dezamagitor intr-un fel„, a declarat Spitzer.
- Ai stat deja putin pe Facebook azi? Dacă da, inseamna ca esti putin trist. Stiu, stiu, concluzia pare debila, dar daca grupul de cercetatori spune asta…Rezultatul este contraintuitiv, deoarece cercetarile psihologice abundente spun ca pentru bunastarea psihica a individului, contactul cu prietenii și familia este esențial. Altfel de ce ar fi jumătate din lume dependenta de FB? Dar oare sunt acei pixeli reci un substitut bun pentru lumea reală?
- De ce au barbatii nevoie de femei? Nu va ganditi la prostii, pls!
- Cateva experimente cool pe care le puteti face si acasa
- Aproximativ jumatate din productia de petrol totala din lume – aproape 90 de milioane de barili pe zi- este transportata pe apa. La un moment dat, aceste vase petroliere trec prin niste stramtori unde se confrunta cu diverse riscuri, de la piraterie pana la inghesuiala. In lume sunt 7 stramtori vitale. Orice sincopa ar putea conduce la volatilitatea preturilor petrolului. Cele sapte stramtori vitale ale transportului de petrol.
- O trasatura comuna a oamenilor de succes este ca se trezesc foarte devreme. CEO-ul Apple Tim Cook se trezeste la ora 5 dimineata. Fondatorul Virgin, Richard Branson se trezeste odata cu rasaritul soarelui. Nici eu nu lancezesc mult in pat dimineata (ca sa stiti!). Urmariti clipul video pentru a afla cateva strategii cu privire la cum fac de se trezesc devreme.
- Top 10 cele mai ciudate lucruri de pe Pamant:
- Zece cai documentate stiintific de a fi mai fericit astazi. Fata de ieri, nu fata de maine…
- Un leu se intalneste cu un robot. Imagini exceptionale. Cu E mare de tipar!
- Cele mai misterioase fotografii…
- Sunteti sigur ca vreti un nou medicament? S-ar putea sa va coste…
- Alte zece pariuri pe care le veti castiga garantat!
- Poate gandirea sa ne ajute sa ne depasim limitele cognitive si fizice ? Abilitatile noastre cognitive si fizice sunt, in general, limitate, dar conceptiileprivind natura si amploarea acestor limite ar putea avea nevoie de revizuire. In multe cazuri, ne limitam crezand de fapt ca suntem limitati
- Oamenii de stiinta vor sa isi publice textele in reviste cat mai bine cotate international pentru ca ii ajuta in cariera. Chestiune absolut normala. Editorii acestor reviste sunt asaltati de astfel de lucrari de cercetare trimise, din care publica doar cateva, alese pe spranceana. Cele care au cum se spune, „factorul WOW”. Dar ce se intampla cu acele documente care nu poseda factorul wow? Stau inchise in dulapuri si se asterne praful peste ele. ..
- Rex Jung, Darya Zabelina, Andreas Fink, John Kounios, Marcu Beeman, Kalina Christoff, Oshin Vartanian, Jeremy Gray, Hikaru Takeuchi si alti psihologi cognitivi sau neuro-cercetatori sunt in prima linie a cercetarilor privind la ceea ce se intampla de fapt in creierul uman in timpul procesului de creatie. Si concluziile lor cam rastoarna notiunile conventionale….
- Cum „suna” Spatiul:
- Poate ca e mult mai simplu: elevii vor performa intr-un domeniu in care au un profesor bun. Si vor renunta sa studieze materii la care au parte de experiente neplacute cu profesorii. Acestea sunt concluziile unei carti bazate pe studii, experimente si cercetari prezentate la reuniunea anuala a Asociatiei Americane de Sociologie de Christopher G. Takacs, sociolog la Universitatea din Chicago si Daniel F. Chambliss, un profesor de sociologie Cartea a aparut la Harvard University Press. Bun, noi stim acum cum stau lucrurile. Dar profesorii….?
- TED Talks. Cum putem prezice crizele financiare. Criza financiară din 2007-2008, a fost un accident imprevizibil, aţi putea crede. Dar Didier Sornette şi Observatorul său de crize financiare au lansat din timp o serie de semnale de avertizare pentru sistemele instabile, în dezvoltare, urmărind momentul în care orice bulă e pe cale să explodeze. (A observat că asta se întâmplă din nou, chiar acum)
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro