Sari direct la conținut

Mai mulţi agenți Secret Service, trimişi în concediu obligatoriu după tentativa de asasinat împotriva lui Trump

HotNews.ro
Mai mulţi agenți Secret Service, trimişi în concediu obligatoriu după tentativa de asasinat împotriva lui Trump
Donald Trump, evacuat de Secret Service de la mitingul de campanie din Pennsylvania (Foto: Evan Vucci / AP / Profimedia)

Cel puțin cinci agenți ai Secret Service, responsabili cu protecția personalităților politice americane de rang înalt, au fost trimiși în concediu obligatoriu în urma tentativei de asasinare a candidatului republican Donald Trump la 13 iulie, a anunțat vineri presa americană.

Directorul Secret Service, Kimberly Cheatle, a demisionat la 23 iulie, după ce și-a recunoscut responsabilitatea pentru „cel mai semnificativ eșec operațional al Secret Service din ultimele decenii”.

Fostul președinte a fost rănit la ureche de focurile de armă care s-au soldat, de asemenea, cu un mort și doi răniți la mitingul său din Butler, Pennsylvania (nord-est). Imaginile cu Donald Trump, cu sângele curgându-i pe față și cu pumnul ridicat, au făcut înconjurul lumii.

Candidatul se afla luni în Carolina de Nord (est), protejat de geamuri antiglonț, pentru primul său miting de campanie în aer liber de la tentativa de asasinat, al cărei autor, Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, a fost împușcat mortal de Secret Service la scurt timp după ce a deschis focul de pe acoperișul unei clădiri din apropiere.

Printre agenții plasați în concediu administrativ se numără mai mulți membri ai biroului din Pittsburgh, care coordonaseră securitatea mitingului lui Butler cu poliția locală, potrivit presei americane, care nu a detaliat condițiile eventualei lor reintegrări.

Contactat de AFP, Secret Service a citat o declarație a purtătorului său de cuvânt, care a precizat că nu poate comenta „chestiuni de personal”, dar și-a reiterat angajamentul de a face lumină deplină asupra „acțiunilor și deciziilor membrilor săi” în timpul mitingului lui Butler.

INTERVIURILE HotNews.ro