Sari direct la conținut

Managerul Spitalului de Infecțioase din București: „Avem cazuri de diarei aduse clar din Asia” / Riscurile presupuse de vaccinarea redusă

HotNews.ro
Simin Aysel Florescu, Foto: AGERPRES
Simin Aysel Florescu, Foto: AGERPRES

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” Bucureşti, dr. Simin Aysel Florescu, a atras atenţia că în România rata de vaccinare este foarte mică, puţin peste jumătate dintre români fiind vaccinaţi împotriva unor boli. Simin Aysel Florescu a explicat că unele boli pot fi aduse din zone de conflict sau din Asia, transmite News.ro.

Simin Aysel Florescu a subliniat că unele boli pot fi aduse din Asia, de muncitori care lucrează în România, sau din zone de conflict.

„Prin prezenţa între noi în număr din ce în ce mai mare a muncitorilor veniţi din Asia, care sunt oameni la locul lor, nu e nicio problemă legată de asta, dar ei vin cu flora lor şi începem să avem nişte cazuri de diarei care aduse clar din Asia pentru că în România clar nu a existat până acum. De exemplu o probabilă prezenţi printre noi a unor refugiaţi din zonele de conflict unde s-au semnalat cazuri de polio, dacă vin în contact cu populaţia locală, fără să ştie, poate declanşa şi la noi focare de boală. Este un lucru extrem de riscant”, a spus Simin Aysel Florescu, la Medika TV.

Riscul pentru populație este cu atât mai mare cu cât rata vaccinării din programul naționale de imunizare este redusă.

„Rata de vaccinare ar trebui să fie la peste 95 la sută şi suntem undeva la o medie de 60-70 la sută. Adică practic puţin mai mult de jumătate din populaţie este protejată, restul este expusă”, a mai spus Simin Aysel Florescu.

INTERVIURILE HotNews.ro