Sari direct la conținut

Marcel Ciolacu, despre rezultatele referendumului din Moldova: „Este obligatoriu ca acest rezultat să fie dublat de realegerea doamnei Maia Sandu”

HotNews.ro
Marcel Ciolacu, despre rezultatele referendumului din Moldova: „Este obligatoriu ca acest rezultat să fie dublat de realegerea doamnei Maia Sandu”
Marcel Ciolacu și Maia Sandu, întrevedere la Chișinău Foto: gov.ro

Rezultatul foarte strâns al referendumului pentru apartenența Republicii Moldova la Uniunea Europeană „este o dovadă că trebuie să ne intensificăm eforturile pentru a convinge și cetățenii din provincie și zonele rurale, unde Rusia are mai multă eficiență propagandistică, că viitorul Republicii Moldova este doar către Vest”, a transmis premierul Marcel Ciolacu într-o primă reacție privind alegerile din 20 octombrie din Moldova.

În mesajul publicat pe Facebook, premierul a ținut să-i felicite pe cetățenii din Republica Moldova pentru că „au rezistat în fața presiunilor incredibile ale Moscovei și au reușit să își ducă țara de partea bună a istoriei”.

„Este obligatoriu ca acest rezultat să fie dublat de realegerea doamnei Maia Sandu pentru un nou mandat prezidențial. Cu Maia Sandu președinte și cu un guvern pro-european va fi tot mai clar că flacăra rece a Rusiei se va stinge definitiv la Chișinău!”, a transmis Marcel Ciolacu.

În final, el subliniază că „România este total alături de Republica Moldova!”.

Rezultatele preliminare din ziua electorală a Republicii Moldova sunt amestecate. Maia Sandu conduce, așa cum era de așteptat, în primul tur al prezidențialelor, cu o diferență de peste 15 puncte procentuale. După ce pe parcursul nopții, tabară „NU” s-a aflat mereu în fața în referendum privind apartenența la Uniunea Europeană, tabără „DA” a recuperat deficitul datorită voturilor din diaspora și are, potrivit datelor preliminare, peste 10.000 de voturi în plus.

INTERVIURILE HotNews.ro