Sari direct la conținut

Măști ”neconforme” livrate pe post de ”măști chirurgicale” la Direcția de Asistență Socială Sector 2, la preț ridicat. Primar: Organele de cercetare penală să preia acest caz

HotNews.ro
Masti de protectie, Foto: Profimedia Images/Vladimir Smirnov/TASS
Masti de protectie, Foto: Profimedia Images/Vladimir Smirnov/TASS

Primarul Sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, spune că o firmă a livrat măști neconforme Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, el precizând că s-a licitat și câștigat licitația pentru produse de foarte bună calitate, care necesitau un preț ridicat, iar de livrat s-au livrat produse de calitate îndoielnică, la același preț, care a fost și plătit.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Radu Mihaiu acuză că la DGASPC Sector 2 au fost livrate măști ”neconforme” pe post de ”măști chirurgicale”, el spunând că a primit astăzi un raport al Corpului de control privind această achiziție de măști.

Conform primarului, concluzia din acest raport este că ”încheierea și derularea acordului cadru nr 116532/27.08.2020 s-a făcut cu nerespectarea prevederilor legislației în vigoare privind achizițiile publice”.

Faptele prezentate de Radu Mihaiu:

  • „1. A fost făcut un caiet de sarcini pentru o licitație, iar în aceste caiete de sarcini scria că trebuie livrate măști chirurgicale care să respecte niște standarde (enumerate în documentație)
  • 2. Au participat 3 firme, dintre care una a fost eliminată că nu respectă condițile cerute în caietul de sarcini
  • 3. A câștigat o firmă care (spune corpul de control) a depus o ofertă care nici ea nu respecta condițiile cerute în caietul de sarcini.
  • 4. Această firmă, după ce a câștigat licitația, a cerut schimbarea produsului care făcea obiectul licitației. Nu a mai putut livra ”măști chirurgicale”, ci a putut livra ”măști faciale”, produse de către alt furnizor, cu alte caracteristici tehnice decât cele din oferta inițială
  • 5. Aparatul de specialitate nu a acceptat această modificare, așa că directorul a semnat de la sine putere actul adițional.
  • 6. Când au venit măștile, au venit fără certificatele obligatorii și fără să respecte cerințele din licitație.
  • 7. Măștile au fost plătite la prețul de ofertare”.

Cu alte cuvinte, spune el, s-a licitat și câștigat licitația pentru niște produse de foarte bună calitate, care necesitau un preț ridicat, și de livrat s-au livrat produse de calitate îndoielnică. Prețul însă a rămas același, și a fost și plătit.

Mihaiu adaugă că va cere comisiei de disciplină să analizeze gravitatea faptelor și crede că organele de cercetare penală trebuie să preia acest caz.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro