Sari direct la conținut

Măsuri de combatere a efectelor caniculei la concursul de ocupare a posturilor în învățământ. Unele centre de examen ar putea fi schimbate

HotNews.ro
Ligia Deca , Foto: AGERPRES
Ligia Deca , Foto: AGERPRES

Ministrul Educației Ligia Deca a anunțat, printr-o postare pe Facebook, că vor fi luate măsuri de reducere a disconfortului termic pe durata concursului de ocupare a posturilor din învățământul preuniversitar, existând chiar posibilitatea schimbării unor centre de examen.

Comisia națională de organizare a concursului a transmisde săptămâna trecută președinților comisiilor de organizare de la nivelul județelor că se impun măsuri pentru reducerea disconfortului termic al candidaților pe parcursul desfășurării probei scrise.

„Avem confirmarea de la președinții comisiilor de organizare din județe că vor fi asigurate apă și asistență medicală pentru candidați în fiecare centru de examen”, a scris Ligia Deca.

Comisiile județene vor cere sprijin de la autoritățile locale sau de la alte școli pentru furnizarea unor aparate mobile de aer condiționat care să fie folosite în centrele de concurs.

„Luăm în calcul inclusiv schimbarea unora dintre centrele de examen, în județele în care există această posibilitate, astfel încât să fie folosite cu prioritate, pentru desfășurarea probei scrise, școlile care dispun de climatizare corespunzătoare. În cazul în care vor exista județe în care se va decide o astfel de măsură, modificările vor fi comunicate în cursul zilei de mâine”, a precizat ministrul Educației.

Din acest motiv, Deca le cere candidaților să verifice pe canalele de comunicare ale inspectoratelor județene și Ministerului Educației dacă există modificări privind desfășurarea examenului.

„În acest moment, prioritatea noastră este starea de bine a candidaților, precum și a celor implicați în desfășurarea examenului. Lucrăm la identificarea de soluții pentru adaptarea condițiilor de concurs la temperaturile extreme anunțate pentru această perioadă”, a adăugat Ligia Deca.

INTERVIURILE HotNews.ro