Sari direct la conținut

Cinci medici și o asistentă de la Spitalul Municipal Timișoara ridicați de anchetatori în urma unui flagrant pentru luare de mită / Pe lângă bani, ar fi primit și borcane cu miere și bulion

HotNews.ro
Spital, Foto: Inquam Photos / Justinel Stavaru
Spital, Foto: Inquam Photos / Justinel Stavaru

Nouă perchezitii au avut loc miercuri la Spitalul Municipal Timisoara şi la locuinţele unor cadre medicale. Un medic a fost ridicat de ofiţerii Direcției Generale Anticorupție în urma unui flagrant, după ce asupra lui a fost găsită suma de 1.000 de euro, pe care nu a putut să o justifice, scrie News.ro. La audieri au fost duși și alți patru medici, precum și o asistentă.

Flagrantul a fost organizat după ce medicul – specializat ginecologie oncologică – încheiase un examen Papanicolau făcut unei paciente. Conform DGA, asupra doctorului eu fost găsiți 1.000 de euro, iar acesta nu a putut explica de unde are banii

Percheziţiile au avut loc și la locuințele a șapte cadre medicale de la Spitalul Municipal Timișoara. Celelalte două au fost făcute la Spitalul Municipal Timişoara, la Camera de Gardă şi Ambulatoriu, precum şi la Secţia de Chirurgie Oncologică.

Mai multe cadre medicale au fost duse audieri la Parchetul Tribunalului Timiş. Acestea sunt cercetate tot pentru luare de mită. Cei cinci medici și asistenta ar fi luat mită de cel puțin 40 de ori din luna aprilie până acum. Mita ar fi fost primită sub forma unor plicuri cu bani, însă uneori a constat în borcane cu miere sau bulion.

Potrivit unor surse din anchetă, niciunul dintre cei 5 medici şi asistenta medicală, cercetaţi în dosarul de luare de mită, nu ar fi condiţionat actul medical de primirea banilor sau a produselor.

La aceeasi Secţie de Chirurgie Generală Oncologică, în anul 2022 anchetatorii l-au ridicat pe medicul Octavian Mazilu, tot pentru luare de mită. Acesta era atunci şeful secţiei, iar anterior fusese chiar manager al Spitalului Municipal Timişoara, scrie News.ro. În 2023, Mazilu a fost condamnat de Tribunalul Timis, în prima instanţă, la 3 ani de închisoare cu suspendare şi 70 de zile de muncă în folosul comunităţii, pentru luare de mită în formă continuată.

Din 1 iulie 2023, doctorul a fost numit director medical interimar la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin şi activează şi într-o clinică privată din Mehedinţi.

INTERVIURILE HotNews.ro