Sari direct la conținut

Mesaj viral. Răspunsul lui Tudor Chirilă pentru liceeni, întrebat dacă îi sfătuiește să plece din țară 

HotNews.ro
Tudor Chirila, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Tudor Chirila, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Tudor Chirilă a fost la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” să vorbească cu elevii despre muzică și teatru. Artistul spune că a fost întrebat, printre altele, dacă le recomandă să rămână în țară. 

„Am mers la Liceul Lazăr să vorbesc cu elevii despre muzică, teatru, ce fac eu. Mai mult am răspuns unor întrebări. Una din ele a sunat așa: ne recomandați să rămânem în țară? Le-am zis cam așa: cum să vă recomand să rămâneți în țara unui prim ministru care a dat bacu’ după treizeci de ani? Sunteți de la Lazăr, nu?”, a scris Tudor Chirilă pe contul său de Facebook. 

În 11 ore, postarea lui Chirilă a fost distribuită de zeci de ori și a strâns peste 200 de comentarii.

Unele dintre comentarii sunt critice, în timp ce alții apreciază sfatul lui Chirilă. Redăm câteva dintre comentarii:

  • „Păcat. Mă așteptam la alt sfat. Această generație poate schimba multe lucruri. În loc să ii încurajezi să rămână, ii impulsionezi să plece, deși România e pe un trend ascendent economic și au destule posibilități de creștere și aici. Dar văd că indiferent cât de bine o duc, unora totul le pute în țara asta….”.
  • „Sunt de acord cu tine dintr-un motiv simplu. Universitățile din State și din Europa de vest sunt mult mai bune decât cele românești. Și o educatie mai bună înseamna mai multe oportunități pentru viitor”.
    „De acord cu tine Tudor Chirilă”. În primul rând e o experiență pe care trebuie să o traiasca, iar apoi daca se întorc, e alegerea lor!”.
  • „Dacă asta e gândirea tinerilor….nu se va schimba nimic în România, niciodată!!!! De ce sa nu rămână și sa încerce sa chiar facă ceva , în loc sa plece????”.
  • „Dacă ai fi trăit câțiva ani afară nu le-ai fi dat acest sfat. Toți din țară își închipuie că afară este raiul, dar nu-i deloc așa. Ei trebuie sa stea în țară și să schimbe din interior țara aceasta. Dacă nu, nu vom avea un prim ministru cu bacul luat la 30 de ani, ci vom avea un președinte și un prim ministru șef de galerie sau mai rău”.
  • „Foarte ciudat răspuns, din partea unui om care, în plus de meseria sa, se implică în viața publică. Deci, cei presupuși a face parte din elita viitoare sunt îndemnați să plece, nu să rămână și să schimbe lucrurile…”.

În anul 2022, de exemplu, peste 18.000 de tineri (persoane până în 24 de ani) au plecat din țară, cu 6.000 mai mult decât în 2021.

Citește și:

INTERVIURILE HotNews.ro