Sari direct la conținut

Mii de bile negre au invadat și închis două plaje din Sydney. Autoritățile au avertizat turiștii să nu atingă „resturile misterioase”

HotNews.ro
Mii de bile negre au invadat și închis două plaje din Sydney. Autoritățile au avertizat turiștii să nu atingă „resturile misterioase”
Autoritățile, pe plaja Coogee. Foto Profimedia

„Resturi negre misterioase” de mărimea unor mingi de golf au ajuns pe nisipul de pe plajele Coogee și Gordons Bay din Sydney. Turiștii au fost avertizați să nu le atingă sau să se apropie de ele, potrivit The Guardian.

Autoritățile locale au interzis, marți și miercuri, accesul pe cele două plaje și au transmis oamenilor să nu se apropie de „resturile negre misterioase”. Ofițerii de mediu au colectat probe pentru a le testa.

Consiliul din suburbia australiană Randwick a transmis ulterior că rezultatele preliminare ale testelor arată că „materialul din care sunt bilele este un poluant pe bază de hidrocarburi, regăsite în compoziția bilelor de gudron”.

Hidrocarburile sunt principalele componente ale produselor pe bază de petrol.

Potrivit The Guardian, o posibilă pată de petrol a fost observată în largul coastei, la o zi după ce resturile în formă de bilă au fost găsite pentru prima dată pe plaja Coogee.

Plajele au rămas închise, în timp ce autoritățile fac eforturi pentru îndepărtarea și eliminarea în siguranță a materialului.

INTERVIURILE HotNews.ro