Sari direct la conținut

Ministerul Educației vrea să introducă facultățile cu dublă specializare la licență. Lista programelor de studiu

Site-ul ministerului educației a fost atacat de hackeri, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Site-ul ministerului educației a fost atacat de hackeri, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Educației a pus în dezbatere publică un Ordin de ministru prin care se introduce posibilitatea ca facultățile să ofere licențe cu dublă specializare. În proiect se arată că licențele cu dublă specializare vor avea o specializare „principală și una secundară”.

În documentul pus în dezbatere publică se arată că „un program de studii universitare de licență cu dublă specializare se înființează și se organizează la propunerea senatului universitar, fără parcurgerea procedurilor de acreditare, cu încadrare în numărul maxim de studenți care pot fi școlarizați, aprobat pentru cele două specializări acreditate”. 

În același Ordin, Ministerul Educației a inclus „Lista de programe de studii universitare de licență cu dublă specializare” care se pot organiza în cadrul universităților. 

Câteva exemple de licență cu dublă specializare:

  • biochimie (specializarea principală) și informatică (specializare secundară);
  • biologie și ecologie;
  • geografie și informatică;
  • istorie și arheologie; 
  • studii religioase și filosofie; 
  • jurnalism și media digitală;

În total, sunt 209 de astfel de tipuri de licențe, cu dublă specializare.

„Programele de studii universitare de licență, cuprinse în anexa la prezentul ordin, reprezintă ciclul I de studii universitare”, se mai arată în proiectul pus în dezbatere publică.

Propunerile și sugestiile cu privire la proiectul pus în consultare publică pot fi trimise până în data de 12.07.2024, inclusiv, pe adresa de e-mail dgis@edu.gov.ro, conform Ministerului Educației.

INTERVIURILE HotNews.ro