Sari direct la conținut

Ministrul Educatiei Daniel Funeriu a dispus eliberarea din functie a consilierului personal Melania Mandas Vergu

HotNews.ro

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a dispus, joi seara, eliberarea din functie a a consilierului personal Melania Mandas Vergu, incepand cu data de 3 iunie 2010, se arata intr-un anunt publicat pe site-ul ministerului. Masura luata de catre minsitrul Funeriu vine dupa ce Vergu, consilier personal si purtatoru de cuvant al minsitrului, a fost acuzata de incompatibilitate in functiile detinute si abuz in serviciu.

Ministrul Funeriu ii ceruse, marti, consilierului sau Melania Mandas Vergu ca in 15 zile sa opteze intre functia pe care o detine in cadrul ministerului si calitatea de actionar la firma care deruleaza proiecte in domeniul Educatiei. Funeriu anunta ca ”i-a ordonat” acesteia sa aleaga intre cele doua calitati, mentionand ca Ministerul Educatiei nu are nicio implicare in proiectul castigat de firma la care Vergu este actionar si niciun angajat nu are nicio legatura in aceasta chestiune, informeaza Agerpres.

El sustinea ca proiectul a fost depus inainte sa preia conducerea ministerului.

„Proiectul a fost depus in 2008, iar instiintarea de castigare a proiectului a fost facuta pana sa devin ministru. Voi solicita Ministerului Muncii sa faca publice toate datele acestui proiect”, preciza demnitarul.

Melania Mandas Vergu a sustinut ca nu exista nicio incompatibilitatea intre functia pe care o ocupa si faptul ca este actionar la o firma.

„Un consilier personal de ministru, conform legii, poate fi actionar la firme. Sunt un consilier personal, nu sunt consilier de stat cu rang de ministru”, a explicat Vergu, care a afirmat ca o parte a presei ar duce o campanie de denigrarea la adresa ei. Ea a mai sustinut ca afacerea pe care o conduce este ‘curata’ si ‘legala’.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro