Sari direct la conținut

Ministrul Rafila a gătit sufleu de broccoli într-o emisiune la Antena 3 transmisă live pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătății

HotNews.ro
Rafila la emisiune de gătit, Foto: Captura Antena 3
Rafila la emisiune de gătit, Foto: Captura Antena 3

​Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost, în weekend, invitatul emisiunii „Gătit la costum” de la Antena 3 CNN, unde a gătit sufleu de broccoli, preparat prezentat în emisiune ca „rețeta copilăriei medicului Alexandru Rafila”. Emisiunea a fost transmisă live, integral, pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătății, instituție condusă de Rafila.

„Un microbiolog care gătește”

În timpul emisiunii, ministrul Sănătății a mărturisit că este pasionat de gătit, o activitate despre care spune că îl relaxează, și că gătește adesea pentru prieteni sau colegi: „Da, îmi face plăcere să gătesc. Sunt multe preparate pe care îmi place să le împart cu prietenii sau cu colegii. Colegilor de la birou le gătesc relativ frecvent. La mine la birou, dacă o să îi întrebați pe colegii din cabinetul meu, de multe ori mâncarea pe care o mâncăm este o mâncare pe care o fac eu fie la ore foarte timpurii, fie noaptea târziu.”

Rafila a prezentat sufleul de broccoli – despre care spune că poate fi preparat și cu alte legume de sezon, precum conopidă sau spanac – ca „rețeta copilăriei sale”. El a mai povestit că printre rețetele sale preferate se numără și supa de găină cu găluște sau șnițelui de pui cu cartofi piure.

Ministrul Sănătății a mai mărturisit, în emisiune, că din punctul său de vedere, „cel mai sofisticat și bine se mănâncă în Franța”, dar „cel mai apropiat de sufletul meu, în afară de bucătăria românească, este bucătăria italiană”.

Pe parcursul emisiunii, pe burtieră au apărut titluri precum „Un ministru pasionat” sau „Un microbiolog care gătește”.

Este participarea lui Rafila la o emisiune de gătit o activitate de interes public a Ministerului Sănătății?

O parte dintre urmăritorii paginii Ministerului Sănătății s-au întrebat „Ce legătură are Ministerul Sănătății cu asta?”

„A rezolvat treburile în sănătate…”, este răspunsul unei alte urmăritoare a paginii.

Având în vedere faptul că emisiunea „Gătit la costum” care l-a avut ca invitat pe Alexandru Rafila a fost transmisă integral pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Sănătății, HotNews.ro a solicitat instituției conduse de Alexandru Rafila să clarifice următoarele:

Cum se justifică decizia Ministerului Sănătății de a transmite live, pe pagina oficială de Facebook a instituției, emisiunea „Gătit la costum” care l-a avut ca invitat pe Alexandru Rafila?

Participarea lui Alexandru Rafila la emisiunea „Gătit la costum” reprezintă o activitate de interes public a Ministerului Sănătății?

Răspunsul Ministerului Sănătății nu a venit, până la momentul publicării acestui articol. Îl vom publica în măsura în care îl vom primi.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro