Sari direct la conținut

Ministrul ungar al justiției: Delegația LIBE a venit în vizită cu ''un verdict pregătit în avans''

HotNews.ro
Judit Varga, ministrul ungar al justitiei, Foto: JOHN THYS / AFP / Profimedia
Judit Varga, ministrul ungar al justitiei, Foto: JOHN THYS / AFP / Profimedia

Delegaţia Comisiei pentru libertăţi civile a Parlamentului European (LIBE) a venit în Ungaria pentru o vizită cu ”un verdict pregătit în avans”, a declarat joi dimineaţă ministrul ungar al justiţiei Judit Varga, potrivit MTI, preluată de Agerpres.

Varga se va întâlni cu delegaţia de europarlamentari ulterior în cursul zilei.

Într-o intervenţie la postul public Radio Kossuth, ministrul ungar a subliniat că Ungaria este o ţară liberă şi independentă şi un membru al Uniunii Europene.

Parlamentul European, a adăugat ea, este una dintre instituţiile UE care nu au nicio autoritate sau atribuţii de exercitat asupra unui stat suveran.

”În acest spirit şi al politeţii, turismului şi diplomaţiei internaţionale, mă pregătesc pentru această întâlnire şi sunt bucuroasă să îi informez dacă au vreo întrebare despre caracteristici speciale ale sistemului juridic ungar. Dar să nu ne facem iluzii: şi la Bruxelles are loc o campanie electorală în legătură cu alegerile parlamentare ungare din 2022, cu obiectivul de a ajuta opoziţia (ungară)”, a afirmat Judit Varga.

În urmă cu două săptămâni, Parlamentul European a adoptat o rezoluţie în care ia act de discriminarea cu care se confruntă comunităţile LGBTIQ din Ungaria şi Polonia, solicitând luarea unor măsuri suplimentare la nivelul UE împotriva acestor ţări.

În rezoluţie, PE solicită eliminarea tuturor obstacolelor cu care se confruntă persoanele LGBTIQ atunci când îşi exercită drepturile fundamentale şi subliniază că aceşti cetăţeni ar trebui să îşi poată exercita pe deplin drepturile, inclusiv dreptul la liberă circulaţie, oriunde în Uniunea Europeană.

Ungaria nu va ceda teren în ceea ce privește politicile care au determinat Uniunea Europeană să-i impună penalități financiare și să demareze proceduri legale împotriva a ceea ce Bruxelles-ul a catalogat drept încălcări ale valorilor comunitare, a declarat vineri șeful diplomației ungare, Peter Szijjarto, în cadrul unui interviu pentru Associated Press oferit în marja Adunării Generale a ONU desfășurate la New York.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro