Sari direct la conținut

Motivul pentru care Sky News renunţă la un interviu cu Boris Johnson

HotNews.ro
Motivul pentru care Sky News renunţă la un interviu cu Boris Johnson
Boris Johnson a fost premier al Marii Britanii între 2019 și 2022, FOTO: Leon Neal / AFP / Profimedia

Sky News a renunţat la un interviu cu fostul premier britanic Boris Johnson, după ce editorul său politic a fost informat că nu poate face o înregistrare audio sau o transcriere a discuţiei, scrie The Guardian.

Fostul premier – care îşi promovează cartea de memorii wUnleashed” – promisese ca în interviul programat pentru săptămâna viitoare să „dezvăluie ce s-a întâmplat cu adevărat” în perioada în care a fost primar al Londrei, ministru de Externe şi prim-ministru.

Sky News a decis însă să renunțe la acest interviu cu Boris Johnson, iar editorul politic Beth Rigby a explicat motivele.

„Aşteptam cu nerăbdare să-i iau un interviu lui Boris Johnson la Cheltenham, dar, din păcate, nu pot continua evenimentul deoarece nu mi se permite să fac o înregistrare audio sau o transcriere a interviului. În calitate de jurnalist care discută cu un fost prim-ministru în cadrul unui eveniment public, nu pot continua decât dacă o facem în mod oficial. Îmi pare rău că trebuie să mă retrag”, a scris jurnalista pe platforma X, conform News.ro.

În acestă săptămână, BBC a anulat un interviu la o oră de maximă audiență pe care urma să îl ia fostului premier Boris Johnson după ce Laura Kuenssberg, prezentatoarea care trebuia să îl intervieveze, i-a trimis din greșeală notițele sale pentru emisiune, conform The Guardian.

Kuenssberg a declarat că i-a trimis din greșeală notițele sale lui Johnson într-un „mesaj care era destinat echipei mele”. Prezentatoarea TV a descris gafa sa drept „stânjenitoare și dezamăgitoare” și a spus că nu este normal ca interviul să aibă loc în aceste condiții.

Interviul urma să fie difuzat de BBC One joi la ora 19:30, societatea britanică de radiodifuziune prezentându-l drept primul interviu major acordat de Boris Johnson după ce acesta a demisionat din funcția de premier în vara lui 2022.

INTERVIURILE HotNews.ro