Sari direct la conținut

În siguranță, indiferent de generație – un nou experiment Flip

Smile Media
#GenerațiiFlip - Safe pe telefon, indiferent de generație, Foto: flip.ro
#GenerațiiFlip - Safe pe telefon, indiferent de generație, Foto: flip.ro

Cine te-a învățat cum să ai grijă să rămâi în siguranță?

Flip, tânărul start-up românesc care încurajează economia circulară prin recondiționarea telefoanelor și tabletelor, pe care le reintroduc pe piață ca noi, au creat un nou experiment care aduce împreună generațiile noi cu cele mai vechi.

Siguranța, de la o generație la alta

Cei din generațiile native digital, care au trăit dintotdeauna într-o lume cu acces la internet, știu deja cum să navigheze mediul online și sunt mai familiarizați cu felul în care acesta poate fi folosit în siguranță, dar și cum să se ferească de pericole. Acum adulții sunt cei care vin la ei pentru sfaturi despre cum să se descurce într-un mediu pe care îl cunosc mai puțin.

E timpul ca noua generație, adaptată mediului online, să le întoarcă grija. E timpul să îi învețe ei pe părinți să fie în siguranță… pe net. Conform unui studiu lansat anul acesta, 7 din 10 români se tem că vor fi victime ale fraudelor din mediul digital, iar peste jumătate dintre ei s-au întâlnit cu încercarea de a obține date personale. În plus, numărul fraudelor online este cel mai ridicat în perioada sărbătorilor de iarnă.

#GenerațiiFlip – Safe pe telefon, indiferent de generație

În experimentul creat de Flip, 4 adolescenți și părinții lor au fost puși în camere diferite: cât timp au fost separați, părinții urmau să primească un apel de la un număr necunoscut care îi anunța că au câștigat un telefon nou-nouț, ca parte dintr-un concurs de Crăciun. Copiii priveau totul live: în timpul apelului-experiment, adulților le erau cerute tot mai multe date personale: data nașterii, numele complet, o parte din CNP, și erau chiar și rugați să acceseze un link necunoscut.

Adolescenții au urmărit cum părinții lor au avut încredere în apelul de la un număr necunoscut, ba au fost chiar entuziasmați de premiu, și nu au ezitat să-și împărtășească datele personale unui străin. Întregul experiment poate fi urmărit aici/mai jos .

Generații noi, lecții noi

Adolescenții și-au amintit lecțiile primite de la părinți pentru a rămâne în siguranță, și le-au întors grija, cu atenție pentru noua realitate digitală în care trăiesc ambele generații:

  • Să nu iei bomboane de la străini a devenit Să nu iei premii de la străini
  • Nu deschide ușa străinilor e acum și Nu deschide conversația cu numere necunoscute sau link-uri suspecte
  • Nu vorbi cu străinii nici pe WhatsApp

Tinerii le-au dat părinților și alte sfaturi pentru a fi mai atenți la lucrurile care par prea bune pentru a fi adevărate în online, cum ar fi să ia la bani mărunți fiecare site, să fie atenți la ce fel de informații le sunt cerute. De la o generația la alta, lecțiile se schimbă, dar grija rămâne aceeași, chiar dacă acum vine și de la cei mici înspre cei mari.

#GenerațiiFlip a fost lansat în iarna anului trecut, cu un prim experiment Ca noi, indiferent de generație, când tinerii au fost provocați să se descurce pe un telefon așa cum ar face-o bunicii lor, cu mici obstacole: mănuși pe mâini sau ochelari care le îngreunau vederea, pentru a-i pune în pielea celor care nu au crescut cu telefoane smart. Flip, brandul smart, indiferent de generație, continuă seria cu Safe pe telefon, indiferent de generație pentru a ajuta publicul să rămână safe & smart pe propriile electronice.

Articol susținut de Flip.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro