Sari direct la conținut

„Încă o zi neagră pentru marina rusă”: Ucrainenii anunță că au lovit o navă din Flota Mării Negre

HotNews.ro
Nava Kovrovets a marinei rusești în timpul unor exerciții din 2020, Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia
Nava Kovrovets a marinei rusești în timpul unor exerciții din 2020, Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Forțele ucrainene au distrus în noaptea de sâmbătă spre duminică o navă din Clasa Natya a flotei rusești de pe Marea Neagră, a anunțat ministerul apărării de la Kiev.

„Încă o zi neagră pentru Flota rusească a Mării Negre”, se spune pe contul de Twitter al ministerului ucrainean al apărării.

„Peste noapte apărătorii ucraineni au distrus un vânător de mine rusesc, Project 266M `Kovrovets`”, a adăugat sursa citată, fără a preciza cum a fost realizată lovitura.

Se știe, totuși, că ucrainenii au desfășurat peste noapte un amplu atac aerian.

Ministerul rus al apărării a susținut că antiaeriana sa a distrus 9 rachete de fabricație ATACMS și o dronă în peninsula Crimeea.

Clipuri apărute pe rețelele de socializare arată explozii în Sevastopol:

Pe siteul kchf.ru cu informații despre navele rusești din Fșota Mării Negre vânătorul de mine Kovrovets (Clasa Natya, cu denumire sovietică Project 266M Akvamarin), este prezentat ca având 61 de metri lungime și maxim 10 metri lățime.

La capitolul armament, sunt menționate patru tunuri automate de 25 și 30 mm și două sisteme de rachete Uragan RBU-1200M.

Potrivit ultimei informări a ministerului ucrainean al apărării, rușii au pierdut până acum 26 de nave și ambarcațiuni de război. Site-ul Oryx, care documentează pierderile rusești în cadrul acestui război spune că există dovezi vizuale pentru cel puțin 24 de nave rusești lovite de ucraineni.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro