Sari direct la conținut

Netflix a anunțat „Subteran”, primul său serial românesc original, cu Florin Piersic Jr.

HotNews.ro
Reclama la Netflix deasupra la Athenee Palace din Bucuresti, Foto: LCVA / Dreamstime.com
Reclama la Netflix deasupra la Athenee Palace din Bucuresti, Foto: LCVA / Dreamstime.com

​Netflix a anunțat marți că a început producția la „Subteran”, primul său serial românesc original, acesta urmând să îi aibă în spatele camerei pe 3 regizori români și în distribuție pe Florin Piersic Jr. și Ana Ularu, a anunțat compania de streaming într-un comunicat remis presei.

Subteran va fi regizat de Anca Miruna Lăzărescu, Daniel Sandu și Octav Gheorghe, serialul urmând să spună povestea unei mame care lucrează în IT și ajunge să lupte sub acoperire împotriva interlopilor bucureșteni care i-au schimbat viața.

Serialul este creat de Steve Bailie, cu Octav Gheorghe și Peter Kerek în calitate de co-scenariști și va fi produs de Tudor Reu (Mobra Films) și Johnathan Young (creative).

Subteran îi va avea în distribuție, printre alții, pe Ana Ularu și Florin Piersic Jr., potrivit Netflix, care deocamdată nu a oferit mai multe detalii despre distribuție.

„Cami este o femeie care își folosește inteligența pentru a avea succes într-o lume a bărbaților. Când viața ei este dată peste cap de un grup interlop, ea ajunge să joace rolul de iubită și hacker pentru un detectiv sub acoperire care se află într-o situație fără scăpare. Însă Roman este singura șansă pe care o are Cami de a se răzbuna și de a-și salva fiul”, afirmă descrierea oficială a Netflix pentru serial.

Ce spune Netflix despre primul său serial original românesc

„Ne bucurăm să începem producția noii serii românești Subteran și suntem mândri să ne alăturăm echipei extraordinare care se află în spatele acestui proiect. Industria de film românească este cunoscută pentru tradiția creativă și artiștii remarcabili și suntem, de asemenea, extrem de încântați de acest scenariu care prezintă un personaj feminin puternic,” a declarat Anna Nagler, Director pentru Seriale Locale a Netflix în Europa Centrală și de Est.

Subteran este un serial polițist captivant, dar și puțin absurd, cu un ton alert, plin de adrenalină și sunt sigură că va evolua frumos având în vedere succesul deja cunoscut al numeroaselor titluri românești disponibile pe Netflix”, a mai afirmat aceasta Anna.

Deși multe seriale și filme românești sunt disponibile pe Netflix, acestea au fost licențiate de companie, Subteran urmând să fie primul serial românesc comandat de gigantul american al streaming-ului.

Mutarea Netflix vine după ce anul trecut platforma de streaming a lansat Wednesday, primul său serial filmat în România, însă cu o distribuție și echipă de filmare în mare parte străină, chiar dacă în spatele scenei la serie au lucrat multe persoane din industria creativă românească.

Netflix a confirmat oficial în luna ianuarie că Wednesdayva avea și un al doilea sezon, însă deocamdată nu a anunțat o dată de lansare pentru acesta.

FOTO articol: © LCVA | Dreamstime.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro